Dagens pass



Tycker det är pisstråkigt att stå på ett löpband och springa i samma tempo hela tiden, vilket jag egentligen skulle ha gjort för att göra detta till ett lågintensivt fettförbränningspass. Jag föredrar att springa utomhus, men med tanke på att det är ca -10 grader ute var det ingen bra idé idag, brukar inte vara nån höjdare för mina luftvägar. Så det fick bli ungefär såhär:

10 min 10 km/h
20 min 12 km/h
5 min gång 7 km/h
15 min 10 km/h

När jag springer 10 km/h på ett löpband känns det som jag skulle kunna hålla på nästan hur länge som helst, 12 km/h är däremot en himla skillnad och pulsen blir genast mycket högre. Om jag kan hålla 12 km/h i 50 minuter skulle jag alltså komma 1 mil. Kanske kan vara något att sikta emot? Sen är det ju skillnad på att springa ute i terräng och på löpband, det blir ju inte samma jämna tempo plus att det tillkommer upp- och nerförsbackar. Undra hur lång tid jag behöver för att träna upp mig så jag klarar milen på 50 min utomhus.. :)

Tisdag 31/1

Eftersom jag är en morgonmänniska snarare än kvällsmänniska tar vi ett morgoninlägg även idag. Ett tydligt exempel på det här med morgonmänniska hade vi igår kväll när jag som vanligt somnade i vår soffa och vaknade igen vid 2 för att förflytta mig till sängen. Jimmy hade tydligen försökt väcka mig, men det har jag inget minne av alls ;)
Jimmy som jag försökte få liv i förut är precis tvärtom. Jag hade till och med gjort i ordning frukost och ställt precis vid sängen. Planen var att vi skulle träna innan han börjar jobba, men den planen fick vi ställa in. Väckningsprocessen tog för lång tid, suck!

För mig blir det i alla fall en sväng till gymmet. Börjar 12 idag så har ju gott om tid på mig. Är lite velig nu när det inte blev som planerat. Egentligen skulle vi köra rygg, axlar och biceps idag, men nu funderar jag på att istället lägga in ett konditionspass och spara styrkan till imorgon. Samtidigt är jag lite inne på att åka till Sats och köra spinning imorgon bitti. Visserligen skulle jag kunna köra ett lite längre lågintensivt konditionspass idag, spinning imorgon bitti och rygg,axlar,biceps imorgon kväll med Jimmy.. så får vi ändå köra styrkan tillsammans. Hmm?!

Wihoo beställde hem lite smått och gott från fitnessguru igår till Jimmy och mig förresten. Så roligt, nu hoppas jag på snabb leverans :))

Körde en omgång tvätt nu på morgonkvisten, det va verkligen på tiden.. lite städning av lägenheten ikväll också så tror jag vi har kommit ifatt igen. Just nu är det kaos, åtminstone i mina ögon. Det kanske är så när båda jobbar heltid. Bara att vänja sig, eller?!





Måndag 30/1

Godmorgon eller god förmiddag ska man kanske säga. Har varit uppe några timmar, varit på gymmet, duschat, käkat lite och sisådär. Ska strax tillbaka för en timmes gyminstruktioner innan jag ska inta min plats i repan 12-19. Måste sätta ribban högt idag så jag uppnår månadens mål. Är tyvärr inte så taggad, men jag hoppas det ger sig.

Idag gick träningspasset segt, ben och lite mage var det som gällde. Kände mig fruktansvärt seg, men såhär såg i alla fall dagens upplägg ut:

Uppvärmning på löpband 10 min
Knäböj 3*12
Frontknäböj 3*12
Raka marklyft 3*12
Tåhävningar, ett ben i taget 3*12
Knästående kramplyft i dragmaskin 3*12
Raka kramplyft på bosuboll 3*12

Varje set till utmattning.
Detta + stretch tog ca en timme och då höll jag hyfsat hög intensitet, dvs inte så lång vila mellan seten.

Usch vad jobbig bussresan hem var igår, tårarna rann från Norrköping till en bra bit efter Nyköping. Det är så fruktansvärt jobbigt att se de man älskar vara ledsna och må dåligt. Vill vara där för dem, hjälpa till, göra allt bra, men vissa saker kan man inte göra något åt. Det är det värsta..

Har i alla fall haft en underbar helg och lyckats träffa nästan alla nära och kära en liten stund, vilket är det viktigaste för mig!

Halvklassikern

En liten idé växte precis i mitt huvud. Varför inte köra hela halvklassikern när jag ändå ska cykla halvvättern. Blev sjukt sugen när jag läste om det nyss kan jag lova. I halvklassikern ingår:
  • ett av skidloppen Engelbrektshalvan 30 km eller HalvVasan 45 km
  • HalvVättern på cykel 150 km
  • Vansbro Halvsim 1,5 km
  • Lidingöloppet, löpning 15 km.

Har ett litet ynka problem bara. Jag har inga skidor... men då tänker jag såhär. Att det kan ju faktiskt vara värt att införskaffa sig så att jag så småningom även kan genomföra en riktig klassiker. Om jag kör halvklassikern i år, kan ju kanske målet vara att köra riktiga klassikern nästa år eller vad tror ni? Det skulle definitivt vara en sjukt roligt utmaning!

Mm detta tål att tänkas på!

 


Mot söderköping

Sitter på bussen påväg hem till Söderköping. Hade inte varit helt fel att vara ledig hela helgen och bara umgås med nära och kära. Ska dock jobba min sista helg på apoteket så får helt enkelt njuta extra mycket av ledigheten imorgon. Min första lediga dag på två veckor, underbart!

Har inget planerat mer än att jag ska träffa världens bästa Nathalie på kvällen. Blir troligtvis någon hundpromenad med pappsen, en sväng till gymmet och umgås lite med min kära mor som lyckligtvis är ledig på fredagar.

Alldeles för mycket ångest den här veckan, det är inte hållbart att tårarna rinner varje dag när man går till och från jobbet. Idag gick det som tur var bättre så nu kan jag rycka upp mig över helgen och hoppas att det känns bättre att gå tillbaka till jobbet på måndag.

Nej ni, är så trött nu så lägger ner det här!

Världens finaste!

Trots att jag gick till jobbet med tunga steg och en klump i magen fick den här dagen sin vändpunkt.
Den här otroligt fina buketten kom ett blomsterbud in med på jobbet idag. Blev alldeles rörd, tårarna var inte långt borta när jag läste vad som stod i kortet..



Jag har världens finaste pojkvän! <3

Ångest

Ångest. Vill inte jobba idag. Gick så fruktansvärt dåligt i repan igår att jag bara ville gräva ner mig när jag kom hem. Sålde bra mycket mindre medlemskap än jag bör göra nu när det är nyöppnat. Har legat bra till de andra dagarna, men igår var det så fruktansvärt segt.. hade ont i magen när jag skickade iväg statistiken till chefen. Jag tycker receptionen är rolig, eller jag gjorde till en början men nu känner jag bara sån press att sälja och då blir det mest jobbigt. Jag vill helst ha mindre reception så att jag kan ta mer PT istället, det är ju ändå det jag vill jobba med och det har jag blivit lovad att få göra här också.. frågan är bara när det kommer igång.

Gyminstruktionerna på kvällen gick i alla falll bra, alltid lika uppskattat. Folk är så glada och tacksamma att man hjälper dem igång!

Nu har jag varit i Liljeholmen och kört spinning på morgonen. Skönt start på dagen. Ikväll ska Jimmy och jag köra en vända på gymmet. Rygg, axlar, biceps står på schemat idag. Jag ber till gud att timmarna fram till dess går fort och att det väller in nya medlemmar!

Längtar till Söderköping, familj, vänner och hundar!




Pirrrrriformis

Ojoj klippt slut i benen. Började morgonen med att släpa med mig Jimmy till gymmet för ett benpass. Ben måste vara veckans jobbigaste, men roligaste pass. Älskar när benen skakar och man känner att de nästan ska ge vika, mmm! Det är dock inte lika roligt att stretcha ben, men det är bara att bita ihop. Det är desto skönare efteråt och jag har inte haft ont i mitt knä sen jag började stretcha ordentligt. Piriformis är nog värst, det är nästan så det svartnar framför ögonen. På tal om piriformis måste det vara det roligaste namnet på en muskel, varför just piriformis?! Det är ju inte direkt så det pirrar i kroppen när man stretchar den..

Nu tänkte jag ta en liten promenad innan det är dags att göra sig i ordning för jobb. 12-19 i repan och gyminstruktioner 19-20. Nu vill jag komma igång med PT.. Rädd att jag ska tappa en massa.

Åker till Söderköping i helgen så om någon är sugen på ett pass är det bara att säga till!


Mögel och iskall lägenhet!

Brrr med fönster och balkongdörr öppna och fryser som en dåre. Dumt. Ja det kan man tycka, men det är nämligen så att jag höll på att kräkas i morse när jag vaknade och gick ut i köket. Det luktade sjukt vidrigt. Förstod inte vad det va förrän jag öppnade soporna. Där låg flera veckor gamla makaroner och köttbullar från en matlåda som min kära pojkvän hade glömt på jobbet.. Hur han kan ha undgått den lukten när han tömde matlådan är något jag inte kan förstå.

I alla fall, ut med soporna och sen var jag tvungen att åka till Liljeholmen för ett spinningpass på Sats. Kände mig sjukt seg innan, men efter att ha laddat med lite musik var jag hyfsat vaken. Känslan efter passet var riktigt skön. Plus att man känner sig ganska duktig när man trotsat tröttheten och kämpat sig igenom ett spinningpass 6,45 på morgonen!

Hem igen, öppnar dörren och möts av den där sjukligt äckliga mögeldoften.. så nu försöker jag vädra ur, har sprayat parfym i köket, torkat ur sopskåpet, satt på fläkten för fullt och sprutat Mr. muscle överallt. Det är dock fortfarande kvar, va ska man göra?? Om någon sitter inne med nåt riktigt bra tips på hur man får bort mögellukt snälla berätta!


Jobb jobb jobb

Då var det dags igen, ca 10 timmars jobb. Måste verkligen köpa nya skor att jobba i, har så sjukt ont i fötterna efter att ha stått och gått i samma skor hela veckan. Sitter ju nästan aldrig ner på jobbet så bra skor är nog ett måste.. Vad nu bra skor är för skor?!

Det kändes lite bättre efter igår, behövde inte vara själv hela dagen. Sen va det överhuvudtaget lite lugnare. Det va mest innan och efter alla gruppass som det var mycket att göra.. Hoppas att det går bra idag också så jag slipper ha ångest nästa gång jag ska dit och jobba. Ska bli lite skönt att komma tillbaka till Member 24 på måndag där jag har lite bättre koll på saker och ting. Ännu skönare ska det faktiskt bli att vara ledig på fredag, det börjar kännas att det va ett tag sen nu..

Jimmy och jag körde ett träningspass på Member 24 efter jobbet igår. Även om jag är trött efter att ha jobbat en hel dag piggnar jag alltid till av att träna. Det kan kännas lite tungt innan jag kommer igång, men när träningskläderna är på och uppvärmningen avklarad är jag så glad över att jag valde gymmet istället för soffan. Plus att jag kan ta det lugnt i soffan med gott samvete efteråt :)

Nähe, nu måste jag ner till tvättstugan och hänga upp tvätten, duscha och göra mig iordning innan jag går mot jobbet!


Kaos!

Ett litet inlägg från en något trött och grinig Lina. Sover dåligt om nätterna för tillfället. Drömmer konstiga drömmar, mest om jobbet.. Brukar inte ha några problem att gå upp på morgonen i vanliga fall, men igår och idag har jag sovit till 8!? Jag brukar liksom hoppa upp vid 6. Hoppas att det går över snart..

Har tränat på förmiddagarna innan jobbet och ibland kör jag ett pass på kvällen också, sjukt skönt att ha så nära till gymmet och dessutom kunna träna vilka tider man vill. Hinner så mycket mer om dagarna :)

Idag var jag på World Class i Hägersten och jobbade för första gången. Kaos! Har hyfsad koll på datasystemet eftersom vi har samma på Member 24, men det är tusen olika medlemskap som jag inte fått lära mig något om. Rutinerna är helt annorlunda, jag visste inte vart saker och ting fanns.. dessutom skulle jag stänga ner allt på egen hand. Behöver jag säga hur totalt jävla värdelös jag kände mig? Usch, det är så jobbigt att inte kunna svara på frågor när folk ringer, inte veta hur man gör, behöva ringa och fråga om hjälp och hela tiden vara rädd för att göra fel. Där ska jag jobba hela helgen, öppning till stängning.. Som tur är får jag lite assistans några timmar imorgon. Ska vara som en svamp och suga åt mig allt hon säger så att jag förhoppningsvis har lite mindre ångest inför söndagen..

Självförtroendet är verkligen i botten efter en sån här dag. Jag vill veta och kunna allt. Nu.

Dags att sova snart och förhoppningsvis vakna utvilad och full av energi imorgon ;) Natti!




Trött tjej

Nu är jag trött, är ju inte riktigt van att jobba så här mycket än. Kommer inte vara ledig förrän den 27 januari såg jag på schemat nu. Två veckor i sträck har jag jobbat då, men det är roligt så jag klagar absolut inte! Fredag, lördag, söndag ska jag vara på World Class istället för på Member 24 så det blir spännande. Måste dit efter jobbet på torsdag och kolla lite hur det funkar där. :)

Hann inte med någon träning idag mer än promenaden på förmiddagen. Det var visserligen 8,5 km så det får väl duga. Körde ju i alla fall två träningspass igår.

Imorgon blir det fullt ös medvetslös. Det är bra att tänka till innan man bokar in saker ibland kom jag på nu.. 6.45 är det spinning på Sats i Liljeholmen, 8.30 ska jag vara på vårdcentralen i Vårberg, 10.30 lovade jag en medlem att köra gyminstruktioner och 12-19 ska jag vara i receptionen. Därefter tänkte jag köra ett pass i gymmet. Frågan är bara när jag ska hinna andas, sitta ner, äta, ja ni vet.. men det löser sig. Tur jag tycker om att ha mycket att göra :)

En kopp te skulle sitta fint nu..


Måndag 16/1

Såja! Körde ett 45 minuters spinningpass kvart i sju i morse. Kände mig lite småseg och hostig, blev tvungen att använda bricanylen..vilket jag hatar att behöva göra eftersom det gått så bra utan den ett tag. Men men, förhoppningsvis blir det bättre snart igen. Tar oftast ett tag att komma i fatt när jag varit förkyld.

Nu tänkte jag faktiskt jobba lite på min egen träningsplanering, äntligen! Börjar jobba tolv så har några timmar på mig i alla fall. Skönt att komma upp tidigt på morgonen även när man börjar sent.

Ikväll blir det gymmet efter jobbet, benen ska få sig en omgång. Älskar att köra ben numera, tror det blev så efter utbildningen om jag ska vara ärlig.

Hoppas att Jimmy tar sig i kragen och kommer till gymmet idag också, tänkte han skulle bli medlem på member24 så jag kan hjälpa honom lite oftare med träningen. Så himla smidigt när man bor så nära och kan träna vilken tid man vill!


På bussen

Update från bussen för att jag inte ska somna. Har suttit och nickat till flera gånger, men är så rädd att jag inte ska vakna när vi väl är framme. Vore ju lite typiskt mig att hamna typ i Uppsala istället..

På tal om typiskt mig. Måste vara väldigt tankspridd. Hade så klart bokat en bussresa från sthlm-norrköping istället för tvärtom. Herregud. Så det var ju bara att boka en biljett till åt rätt håll. Förstår inte vad det är med mig för tillfället, jag glömmer saker här och där, bokar fel buss.. vad händer härnäst? Jag blir så irriterad på mig själv när jag gör sånna här saker. Sist glömde jag ju plånboken i Söderköping så de fick skicka den med posten..

Har suttit och läst lite om landsvägscykling. Försöker hitta en kravprofil för landsvägscykling som jag kan använda mig av när jag skriver mitt träningsprogram, men det var visst lättare sagt än gjort. Någon som vet var man kan hitta det kanske?

Från i somras. Lina i hjälm är ingen vacker syn, men vafan den bjuder jag väl på.

Söndag 15/1

Riktigt trevlig kväll igår. Fick besök av Nathalie och Sindy. Film och mys blev det. Hur många lingon finns det i världen. Har ni inte sett den, så gör det. Riktigt bra film :)



Snart dags att återvända till Stockholm. Jobbar till 15 på apoteket idag, sen ska jag, pappa och farmor åka till farfar en stund innan jag sätter mig på bussen. Känns alltid jobbigt att åka härifrån, samtidigt som jag vill hem till Jimmy igen. Blandade känslor.

Det är tur jag har roligt jobb att se fram emot. Reception 12-19 mån-tors, gyminstruktioner några kvällar och förhoppningsvis får jag komma igång med PT snart. Vi måste bara hitta tider som passar. Vill inte dra ner på receptiontiderna i början eftersom det är min trygghet, PT är ju lite mer osäkert. Kanske kan göra det när jag kommit igång ordentligt och lyckats skaffa en del klienter. Det är ju ändå det jag brinner för!

Tog en promenad med pappa och hundarna i morse, det var mys!





same old story

På väg neråt, känner mig så missnöjd med min kropp. Det blir alltid så när jag varit sjuk ett tag och inte kunnat träna. Jag gör träningsprogram åt andra, försöker motivera dem, peppar och hjälper folk på jobbet och tycker det är otroligt kul, men jag har glömt bort mig själv. Sa till mig själv att det första jag skulle göra när jag fått min licens var att skriva ett träningsprogram åt mig själv. Blev det så då? Nej, och jag har fortfarande inte hunnit göra det..

När jag inte har någon struktur i träningen och uppsatta mål att kämpa emot blir jag så sjukt omotiverad. När jag känner mig som jag gör nu, tjock, ful och otränad blir jag ännu mer omotiverad. Jävla skit. :(

Som tur är ska jag träffa fina Nathalie ikväll, något jag har längtat efter. Ska bli så skönt att umgås med någon som jag känner och som känner mig, snacka skit, flumma, skratta och bara ha det allmänt mysigt! :)


Fredag den trettonde!

Idag bär det av mot Söderköping, mys! :) Gick upp halv sex så har käkat frulle och sådär. Tänkte ta en sväng till gymmet innan jag åker, axlar och biceps står på schemat.

Igår blev det träning både innan och efter jobbet. Bröst,triceps på morgonen och på kvällen en stund på roddmaskinen innan jag gick loss på boxsäckarna. Skitroligt att de tagit in boxsäckar tycker jag och det är många som uppskattar dem. Har upptäckt problemet med att träna på samma gym som man jobbar.. det är svårt att få träna i lugn och ro. Har inte så mycket emot att folk kommer fram och pratar och frågar lite, det är bara trevligt, men igår fick jag kliva av roddmaskinen flera gånger för att hjälpa medlemmar och då blir det lite jobbigt. Jag vill ju helst kunna köra konditionen utan att behöva avbryta hela tiden, men det är väl smällar man får ta. Tänker nog behålla gymkortet på sats ett tag i alla fall. Kan vara skönt att köra där ibland tror jag:)

Nej nu måste jag börja packa hörrni, ha det fint!


Andas andas allting snurrar runt

Då var det dags igen. Gick upp vid sex, har precis varit nere i tvättstugan och nu har jag lite träningsplaneringar att fixa med innan jobbet. Hur roligt jag än tycker det är på nya jobbet ska det faktiskt bli skönt att vara ledig imorgon. Det har varit intensiva dagar och igår fick jag klara mig själv första gången hela dagen. Ska egentligen ha någon med mig första två veckorna, men han fick förhinder.. Det gick bra, men det kom många med frågor som jag inte riktigt kunde lösa då vilket var väldigt frustrerande. Hatar att spara saker på hög och att inte veta vad jag ska göra, men men.. Jag får väl helt enkelt bara inse att det är mycket att lära sig och att det kan ta sin lilla tid innan jag kan "allt".

Efter receptionen hade jag en timmes gyminstruktion med en liten grupp. Det var riktigt roligt och även om det egentligen är PT jag vill jobba med kan jag tänka mig att ha lite gyminstruktioner också. Alla var så glada och positiva över att få hjälp. Hoppas på att få några PT-klienter snart, det fanns visst några på gång.. ser verkligen fram emot det!

Jimmy och jag var och tittade på en lägenhet igår kväll, en 2:a. Vi bor just nu i en 1:a, visserligen en ganska stor, men det skulle inte skada att bo lite större. Vi får dock se, båda två är ganska tveksamma just nu så vi kanske stannar här ett tag till. Måste bestämma oss senast söndag så hinner ju fundera några dagar..hmm

Imorgon åker jag till Söderköping och stannar över helgen, nu har jag hunnit sakna det lite lagom mycket. Ska jobba på apo några timmar också..det va inte igår.

Längtar till februarilönen, januari kommer inte bli mycket att hurra över..


Ingen panik, alla på en gång!

God morgon på er! Hoppas ni sovit gott. Kände mig trött när jag gick upp idag, men har piggnat till lite nu. Har lite träningsprogram att jobba på och gyminstruktioner att förbereda. Idag blir det receptionen 12-19 och efter det ska jag hålla lite gyminstruktioner och visa olika maskiner och övningar i gymmet. Fick fria händer så plockar ihop några enkla basövningar som jag tycker är bra.

Igår var det ganska lugnt på gymmet, åtminstone första timmarna. Min chef tyckte att det gick så bra och frågade om det var ok att han lämnade mig ensam. Inga problem, men sen hände nåt. Allt på en gång, folk som skulle träna vars kort inte ville fungera, folk som ville bli medlemmar, folk med massa frågor, dörrar som började strula.. galet var ordet! Lyckades klara ut det, men OJ vad skönt det var när jag fick stänga igen receptionen och andas ut.. dock en halvtimme senare än jag egentligen skulle ha stängt, men det är smällar man får ta.

När jag var klar körde jag ett ryggpass innan jag tog mitt pick och pack och gick hem. Sjukt skönt att det är så nära, sisådär 2 min gångavstånd :)

Nej nu måste jag sätta fart, vi hörs!


Måndag 9/1

Åh vad roligt det har varit på jobbet idag, fullt ös hela tiden! Det var knappt så jag hann gå på toaletten.. jag fick bokstavligen talat springa dit och sen snabbt tillbaka till receptionen för att hjälpa medlemmar och ragga nya. Känner mig nöjd med dagen i alla fall och är redan taggad för imorgon :)

Kommer förmodligen ha problem att komma upp ur sängen imorgon bitti. Har ju varit sjuk ett tag och inte kunnat träna, men idag blev det ett benpass direkt efter jobbet. Längtar efter träningsvärken som jag är ganska säker på att jag kommer få..ska bli så skönt, äntligen! Hann med en hyfsad promenad innan jobbet också så i natt kommer jag förhoppningsvis kunna sova gott..om min pojkvän kan låta bli att sno BÅDA täckena!! ;)

Nej nu måste jag planera lite för morgondagen så jag hinner med allt jag måste göra, ingen sovmorgon inte. Tack och godnatt!



Söndag 8/1

Kvällens middag blev mer lyckad än gårdagens, hemmagjord mat äger ju. Slog till på panerad fisk och potatisgratäng förstår ni! Så idag är jag mätt och belåten ;)

Har haft en lugn och skön dag hemma med Jimmy idag. Tog en promenad på förmiddagen, lyckades dock inte få med Jimmy. 12,5 km bidde det i alla fall, så härligt väder. Har inte kunnat börja med träningen, det är den där jäkla hostan som inte vill ge sig men i veckan tänker jag dra igång i vilket fall som helst. Det här håller inte längre, nu vill jag bli fit igen!

Måste fixa lite med min egen träningsplanering nu, har inte hunnit med det riktigt. Har fått pyssla en del med andras planeringar, vilket så klart är sjukt roligt så jag gör det mer än gärna, men nu är det dags för min egen :)

Blir mycket kondition och uthållighet framöver. Måste nämligen ladda för halvvättern. Målet är att ta mig runt på 6 timmar vilket motsvarar 25 km/h i genomsnitt. Tror att det kan vara lagom första gången. Det blir så klart en hel del styrka också, styrka som jag kan ha nytta av i cyklingen. Har dock inte anmält mig än, ska göra det i veckan. Hade hoppats att jag skulle lyckas dra med mig någon, men det ser dystert ut så får helt enkelt klara mig själv. Kommer nog gå lysande ;)







Världens äckligaste pasta!

Jag skojar inte.. Hade jobbat hela dagen och inte hunnit med att äta sen sju i morse. Kommer hem vid sex-tiden, trött och hungrig. Jag och Jimmy bestämmer oss för att köpa mat på en pizzeria i närheten. Inte ett dugg sugen på pizza så beställer en vegetarisk pasta. Som nu ligger i sopporna. En slabbig sörja med lökbitar stora som apelsiner, överkokt pasta, burk-champinjoner och jag vet inte vad. Det var i alla fall inte ätbart. Snacka besviken... Så det fick bli en jävla smörgåsjävel istället. Perfekt när man inte ätit någon mat på hela dagen, men hade verkligen ingen ork att ställa mig och laga mat.

Bortsett från en misslyckad lördagsmiddag har dagen varit kanon. Tyvärr blev det en del tekniskt strul på morgonen när vi skulle öppna, men det löste sig under dagen. Känns som jag kommer trivas kanon där. Så många trevliga medlemmar och snyggt och fräscht i gymmet. Har fått ganska bra koll på systemet idag känner jag och det kommer förmodligen bara bli bättre och bättre. Ser fram emot måndag när jag ska jobba nästa gång. :)

Eftersom det inte blev så mycket till middag tänker jag unna mig lite efterrätt i form av vaniljkeso med hallon och digestive, mumma!

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll allihopa :)



Hundar

Är så sjukt sugen på en hund så det är inte klokt. Tänker på det varenda gång jag är ute och går. Hur härligt det skulle vara att ha en kompis bredvid sig. Både Jimmy och jag vill verkligen ha en hund, men vi måste vänta ett tag. Vi måste veta att vi har all tid som krävs.

Vi har kommit överens om att när det blir dags ska vi i alla fall ha en tik. Vi har haft lite delade meningar om vad vi ska ha för ras, men till slut enades vi om en Golden Retriever. Jag vill ha en arbetsvillig hund, jag vill kunna träna ordentligt med den och den ska vara social och positiv. Det beror såklart till stor del på uppfostran hur de blir, men rasen i allmänt är en väldigt glad och arbetsvillig hund.

Jag skulle egentligen vilja ha en Bearded collie, det är det jag är uppväxt med och våra hundar har varit hur härliga som helst. Dock har flera av dem varit ganska ljudkänsliga och skotträdda vilket inte känns super om man bor som vi gör. De skäller mycket eftersom det är vallhundar vilket kan bli tufft om man bor i lägenhet och det är mycket pälsjobb. Dessutom vill inte Jimmy ha en bearded collie så det är ju kört ändå.

De här tre är enormt saknade.

Mulle


Nalle och Mulle


Mille


Hungrig Mille


Mulle


Nalle


Mulle

Det värsta med att ha en hund är att det gör så fruktansvärt ont den dag de försvinner...



Långt, men läsvärt

Sådär ja, har precis varit och jobbat några timmar. Idag fick jag kika igenom en bunt medlemskontrakt, så att allt stämde. Kanske inte låter så roligt, men det var det. Kände att jag fick lite koll på systemet och sådär. Är så peppad inför lördag när vi öppnar, kommer förmodligen bli massvis med folk. Känns jätteroligt att få vara med från början såhär! :)

Har fått äran att hjälpa en av mina vänner med hennes träning. Redan efter steg 1 fick jag köra några pass med henne, vilket var kanon så jag fick öva. Igår gjorde jag en träningsplanering för några veckor framåt som jag skickade till henne. Reaktionen jag fick gjorde mig så himla glad och viljan att arbeta som PT blev om möjligt ännu starkare. Känslan av att kunna göra någon så motiverad och peppad, trots motgångar, är verkligen underbar. Jag förstår att det inte kommer kännas likadant med alla klienter, men detta kommer att vara ett av mina mål med varje klient. Få dem att längta till gymmet. Jag kunde knappast ha fått en bättre första klient och jag är oerhört tacksam över att få hjälpa denna fantastiska människa!

Jimmy tyckte att jag fick honom att framstå som helt inkompetent igår så vill passa på att säga att det är han inte. Han är bland annat en otroligt grym säljare, inte många som slår honom inte. Han fick ju dessutom mig att stanna när vi båda jobbade i HC, jag på apoteket och han som telefonförsäljare. Visserligen fick han tjata några gånger och jag köpte aldrig nån telefon av honom, men vi bor ju ihop :)

Jag tror ärligt talat inte att jag hade varit där jag är nu om det inte vore för min pojkvän. Jag hade nog inte vågat ta steget att anmäla mig till utbildningen och flytta till en ny stad. Han fick mig att inse att man måste våga för att lyckas. Hoppas han tycker bättre om det här inlägget ;)

Oj vad långt det blev idag, hoppas ni orkar ända ner hit. Var tvungen att få med allt!




Vaddå mansgöra och kvinnogöra?

Hoho, kom precis in från en promenad i blåsten så nu sitter jag med en kopp te. Rooibos såklart, orientalisk kanel mmm. Har inte haft så mycket att göra idag och är fortfarande inte tillräckligt frisk för att träna. Det suger. Så har ägnat dagen åt lite bak och träningsplanering. Bakade morotsbröd och en omgång fröknäcke till.. det är ju så sjukt gott!





Har kommit på att jag är visst både mannen och kvinnan i vårt förhållande. Jimmy kan få slå mig nu om han vill, men jag konstaterar bara fakta. Jag vet att han vet om det själv ;)
I morse t ex gick jag ut i badrummet och upptäckte att lampan inte fungerade, testade i hallen - nattsvart, garderoben - samma sak där. Frågar Jimmy om han vet hur man gör. Visste redan vad jag skulle få för svar men man kan ju alltid testa. haha. Så jag tog saken i egna händer, öppnade proppskåpet, pillade lite och poff så hade vi lyse igen.

Ännu roligare var det häromdan när Ida, jag och Jimmy skulle iväg och handla. Skitigt och blaskigt och så tog spolarvätskan slut i Jimmys bil. Vilka var det då som fick leta rätt på knappen till motorhuven och fylla på spolarvätska? Jo Ida och jag såklart. De tekniska sakerna här hemma är det också jag som fixar, byter lampor och sånt. Inte för att jag är så bra på sånt, men nån måste ju göra det. "A man's got to do what a man's got to do" typ.

Men han är väldigt bra ändå faktiskt, på att köpa julklappar bland annat. Och så står han ju ut med mig fast jag är som jag är :)




Städ- och tvättdag

Shit, tog tag i städning och tvätt idag. Blev säkert fyra maskiner tvätt (tappade räkningen) och en rejäl storstädning.. nu är jag helt slut, men det är sjukt skönt att ha det gjort. Känns att kroppen inte är på topp riktigt och blir ganska hostig när jag anstränger mig. Jag hoppas den här förkylningen ger sig snart, det är så frustrerande att bli trött av ingenting och att inte kunna träna..

Alla tomtar städade jag bort idag, en aning tidigt kanske men det var lika bra när jag ändå var igång tyckte jag. Lite skönt att ha det gjort.

Jimmy fick en liten eldstad i julklapp som man kan använda både inomhus och utomhus. Som bränsle använder man bioetanol. Får se om vi testar att tända den ikväll. Tror det blir supermysigt! Har dragit ner värmen lite i lägenheten, är så himla varmt och om vi skulle tända den också blir det väl bastu här inne..



Glad tjej!

Det här året kunde knappast ha börjat bättre..JAG HAR FÅTT JOBB!!
Det här ska bli så sjukt roligt. Jag kommer att jobba i receptionen, men också ha lite PT. Det är lite upp till mig själv hur mycket PT det blir, men jag har ju ett perfekt tillfälle att försöka skaffa klienter när jag står i receptionen. Känner mig taggad till max!!





Tintin

Vilket väder, äckelpäckel! Då föredrar jag nog minsugrader och snö framför detta, men tyvärr får man ju inte välja. Hade ju varit ganska nice om det varit så ;)

Jimmy har gett sig av mot Stockholm för att jobba. Jag tar bussen upp senare ikväll istället för att hänga ensam i Stockholm hela dagen. Ida och jag ska ta en sväng in till farmor och laga lite lunch med henne på förmiddagen och i eftermiddag ska jag träffa min fina vän Nathalie. Så trots skitvädret blir detta förhoppningsvis en mysig dag :)

Min ångest för att jag inte kan träna blir bara större och större, usch! Tycker inte det händer så mycket med den här förkylningen. Kan det inte bara säga *pang* och så är den borta, NU.

Var på bio igår Pappa, Ida, Jimmy och jag. Det var pappas julklapp från oss och han har pratat om att han vill se Tintins Äventyr så den blev det, i 3D. Det var trevligt att hitta på något och filmen var det inget fel på. Inte min favorit kanske, men lite häftigt med 3D ändå :)






SMARTA Mål

Såja, 2012 är här. Hade ni en bra nyårsafton allihopa? Blev det som ni hade tänkt er? Jag är i alla fall jättenöjd, vi firade här hemma med familj och släktingar, både barn och vuxna. Supermysigt, så jag kan definitivt inte klaga! Nu är Ida och pappa ute med hundarna. Känns jättetrist att inte kunna följa med, men är så förbannat förkyld. Ingen röst alls i morse när jag vaknade och näsan helt igentäppt. Har ju ansträngningsastma så att gå ut och gå i flera minusgrader är ingen bra idé :( Jaja, jag sitter inne och fixar med träningsplaneringar istället. Det behöver ju ändå göras och är ju fakftiskt riktigt roligt :)

Många av er har förmodligen flera nyårslöften och varför inte göra 2012 till det år då ni faktiskt håller vad ni lovat? Men strunta i att kalla dem för löften och gör det istället till mål och skriv ner dem! För att ni verkligen ska lyckas måste ni sätta SMARTA mål, med det menas:

Specifika - Om ett mål är ex. bättre hälsa måste ni specificera, vad betyder hälsa för just er? Vad innebär det?

Mätbara - Det ska gå att mäta. Är ett mål att ex. springa 5 km snabbare. Ja, hur mycket snabbare? Bestäm hur många minuter och ta tid både före, efter och under resan mot målet så du kan se resultatet.

Accepterade - Av vänner, familj etc. Förklara för dem varför detta är viktigt för dig. Få dem att första och stötta dig hela vägen. Har du stöd från dina nära och kära är chanserna större att du lyckas!

Realistiska - Det är ex. inte rimligt att gå ner 10 kg på en månad och behålla den vikten. Du måste se till dina egna förutsättningar och sätta målen utifrån dem. Vad är rimligt? Små steg i taget ger resultat som håller i längden.

Tidsbestämda - Du måste bestämma ett datum på du ska ha uppnått dina mål. Annars är risken att du hela tiden skjuter upp det.

Attraktiva - Självklart ska du ha en stark vilja att uppnå dina mål, de ska vara viktiga för dig. Har du viljan att lyckas kommer du göra det!

Lycka till!

"Inte den bilden igen" tänker ni, men anledningen till att jag lägger upp den här bilden igen är att mitt mål var att ha licensen innan jul. Jag bestämde mig, gjorde en plan, blev stöttad av vänner och familj och det var något jag verkligen ville. Allt går bara man vill det och är redo att anstränga sig!

RSS 2.0