She said I don't know if I've ever been good enough

Kanske dags att ta tag i bloggen igen eller vad säger ni? Allt kom liksom av sig.

Snart två veckor sen min älskade lilla pappa hamnade på sjukhus. Min pappa, som nästan aldrig är sjuk. Tanken på hur det kunde ha gått får det att göra ont i hela själen och kroppen.


Fan fan fan

Fan fan faan! Ibland går det så fort, hela livet vänds upp och ner på ett ögonblick. Det jobbiga är att allt fortsätter trots att det känns lite som att livet stannat upp. Man måste klara av allt det vardagliga trots att man känner sig helt utpumpad och hela tiden får kämpa för att hålla tillbaka tårarna. All energi går åt till att tänka. Det här kommer ta tid, men jag hoppas för allt i världen att allt fortsätter åt rätt håll nu och att allt kan bli bra igen.

Lite konstigt att en del kan finnas där när allt är bra, men när man behöver dem och allt inte är lika enkelt längre så verkar det vara svårare att höra av sig.. men jag tänker eller orkar inte lägga energi på det här nu. Som tur är har jag andra att prata med, som gör det lite lättare att orka med och som kan göra att man tänker på annat, åtminstone för en kort stund. Det behövs!

Show me what I'm looking for

Yes, helg på ingång och jag är ledig! Känns förbannat skönt efter 7 dagar i kassan. Jobbar till åtta och därefter får det bli powerwalk ner till busstationen för att hinna med en buss till Sthlm. Ska äntligen få träffa Jimmy igen, har längtat galet mycket! :)

Hann med en powerwalk i morse, 1,1 mil. Körde trapporna till Ramunderberget 5 ggr upp och ner, lite extra träning för benen tänkte jag :) Får se om det blir någon träningsvärk imorgon, det skulle inte sitta fel!

En låt som jag aldrig tröttnar på, oavsett hur mycket jag lyssnar på den är Show me what I'm looking for - Carolina Liar. Sjukt bra!



Blev lite konstigt när jag skulle länka, men hoppas det blev rätt.. ni har ju förmodligen hört den förut ;)

what doesn't kill you makes you stronger

Satan i gatan. Körde axlar, bröst, triceps och biceps på gymmet förut och är helt slut i de musklerna nu. Var själv idag igen så blev mest fria vikter. När man tränar med fria vikter måste man aktivera fler muskler än man gör i maskiner, för att balansera upp kroppen och hålla den stadig t ex bålmusklerna. Det är en av anledningarna till varför jag föredrar fria vikter. Nackdelen är att det är större skaderisk, men så länge man genomför övningarna med rätt teknik och rätt tyngd är det mest fördelar med att träna fritt. Roligare är det också, finns så sjukt mycket olika övningar och olika sätt att utföra dem på :)

Det var lite jobbigt när jag skulle fickparkera bilen förut. Hade inte mycket kraft kvar i armarna efter träningen och med en bil utan servo går det en aning trööööögt, men det gick ju det med till slut!



Åt lax till lunch, mumsigt värre. Broccolin var inte lika mumsig, men det var bara att äta och se glad ut. Får kväljningar när jag äter broccoli, jag skojar inte alltså. Samma sak med blomkål. Mår illa när jag äter det, men det är ju sååå nyttigt så jag tvingar i mig ibland. Rå blomkål funkar dock, det är tillome gott!

Två timmar kvar på jobbet och det är knappt en jävel här, vill bort härifrån nu..

In this needle and haystack life

Fullt upp den här veckan så hinner inte med att uppdatera så mycket. Passar på nu när det är lite lugnt på jobbet haha!
Förutom mycket jobb och träning har jag som sagt hand om Nathalies häst några dagar så jag har att göra om man säger så. Söker en jäkla massa jobb gör jag också. Tanken är att jag ska vara kvar på apoteket september ut. Sen flyttar jag till Sthlm, men har kvar lite helger på apoteket. Utbildningen börjar i slutet av oktober så vill hitta ett jobb där jag kan jobba innan och även under utbildningen. Kommer förmodligen inte ha så mycket tid över eftersom det är en väldigt intensiv utbildning, men lite extra cash skulle sitta fint! Det bästa vore att hitta ett jobb nu, flytta till Sthlm och slippa apoteket helt. Jag är inte världsbäst på att vänta, vill gärna att allt ska hända på en gång.. :)

Mailade ett gym igår, Fitness24seven och blev uppringd idag. Hon tyckte att jag lät íntressant, men det de sökte just nu var en behovsanställd som kan hoppa in vid sjukdom osv. och det ska vara en person som är kvar längre än bara några månader, kanske någon som ska studera i typ 3 år och vill extrajobba. Eftersom jag förhoppningsvis är färdigutbildad PT i slutet av december och måste ha mer än bara ett extrajobb då var hon lite rädd att jag skulle försvinna ganksa snabbt. Därför skulle hon spara mitt CV och höra av sig om det blir en deltids- elller heltidstjänst ledig istället. Synd, för det hade varit perfekt under utbildningen men har jag tur hör hon kanske av sig igen!



Satan vad det har blåst igår och idag. Höll bokstavligen talat på att blåsa ner i diket igår när jag cykla hem från jobbet. Idag får jag dock skjuts, ska vara kvar till 22 på möte och städning, tjooho!


That's the way I like it

Förstår inte att jag allitd blir så trött när jag kommer till jobbet, speciellt när jag jobbar 15-20 som idag. Står och gäspar hela tiden, vilket känns sådär trevligt mot kunderna.. kväva gäspningar är ju inte det lättaste plus att man ser ganska skum ut haha!

Har varit effektiv idag måste jag säga. Drog på mig regnkläder och cyklade till ekängen för att ta hand om fina Challe. Blev en promenad i regnet, hon verkade inte överförtjust direkt, inte jag heller... ganska blöt när jag kom hem! Efter det gick jag till gymmet och tränade axlar, bröst, triceps och biceps. Mest fria vikter idag. Hade hela den delen för mig själv så bäst att passa på. Hoppas på träningsvärk! Sen hem, laga lunch, rensa garderob, plocka upp disk, tvätt och lite annat fix innan det var dags att cykla till jobbet. Tycker om när dagarna flyter på:)



_______________________________________________________________________________________

Slänger upp dagens lunch också:

Ugnsomelett med svampstuvning

3 dl mjölk
2 tsk vetemjöl
3 ägg
salt och peppar

Koka upp mjölken och låt den svalna lite. Blanda ut mjölet i lite va mjölken till en redning. Vispa ihop redningen med äggen och tillsätt sedan resten av mjölken. Salta och peppra efter smak. Smörj en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 15-20 min.

Stuvningen gjorde jag bara på en höft, men ska försöka ge er ett ungefärligt recept, så får ni testa er fram lite.

ca 2 msk margain/smör
ca 1 msk mjöl
ca 2 dl mjölk
riven ost
salt och peppar
svamp
persilja

Smält margarinet och tillsätt mjölet. Rör ut det ordentligt och ha sedan i mjölken. Koka upp stuvningen och låt den sjuda på medelvärme tills den tjocknat ordentligt, rör försiktigt undet tiden så att det inte bränner fast. Tillsätt osten och låt den smälta. Salta och krydda efter egen smak. Till sist har du i svampen som då redan är tillagad. Jag tog även i lite persiljaDet går också att ha i räkor, champinjoner, grönsaker.. låt fantasin flöda.

Ta ur omeletten ur ugnen och häll stuvningen över, klar att äta!

Jobba jobba joobba

På't igen bara. 10-18 som gäller idag och magen mår bättre så är inte lika grinig som igår haha! Det bidde en runda på gymmet igår kväll och jag tror det hjälpte en aning. Cyklade 20 min som uppvärmning och därefter styrka mage och rygg, både maskin- och kroppsviktsövningar. Körde som vanligt ganska intensivt utan någon direkt vila mellan övningarna. Så skönt när man känner sig riktigt trött i musklerna i slutet av passet och verkligen får kämpa sig igenom varenda repetition! Hade hela gymmet för mig själv, inte så många som tränar en lördag kväll tydligen ;)

Började med en PW även idag, ca 6,5 km. Lite lagom sådär innan frukosten. Undrar om inte mina easytone har gjort lite nytta på rumpan. Tycker jag kan se lite skillnad. Om det beror på mina easytone är i och för sig svårt att säga, powerwalkar och cyklar mycket överhuvudtaget så det kan ju vara en kombination av allt. Eller så är det önsketänkande, kanske inte har hänt ett skit ;P


Ikväll blir det förhoppningsvis en promenix till, men med pappi och hundarna som sällskap!





Är magen glad så är människan glad

Är lite grinig idag. Vaknade med magont och det har fortfarande inte gått över. Känner mig som en uppblåst ballong ungefär. Tänkte att det skulle bli bättre om jag rör på mig så tog en powerwalk i morse, men det hjälpte ju uppenbarligen inte..

Tre timmar kvar tills jag slutar. Ska till gymmet efteråt och köra mage och rygg, men det beror på hur jag mår. Träna magen när den gör ont kanske inte är någon höjdare..eller så kanske det är det man ska göra? Vem vet, vem vet.. Känner mest för att mysa ner mig i soffan och dricka en stor kopp te just nu, men vill helst inte skippa ett träningspass! I och för sig brukar inte soffmys vara min grej, inte själv, och så känns det alltid mycket bättre om man har tränat innan :)


Your blood your fire your kiss good night

Mm idag har jag varit ledig och samlat kraft för jobbhelgen jag har framför mig. Fått en del bra saker gjorda faktiskt. Dels var jag på banken och uträttade lite ärenden, sen var jag hos tandläkaren. Inga hål här inte:) Det enda är mina visdomständer som bråkar emellanåt, men bara de kommer fram ordentligt ska det nog ordna sig. I värsta fall kommer jag få operera ut dem, fy tusan. Dels kostar det skjortan och sen är det absolut ingen trevlig operation vad jag hört så det hoppas jag att jag slipper!

Tränat har jag också gjort så klart! Blev en sväng till gymmet på fm. 10 min på crosswalken som uppvärmning och sen axlar, armar och bröst. Körde ganska intensivt utan någon direkt vila emellan. Kändes kanon :) Senare blev det promenad, 11 km. Fick sälla av pappa och hundarna på slutet. Idun och Mynta är totalt livsfarliga när de busar, noll koll på omgivningen.. Både jag och pappa har blivit omkullsprungna tidigare och idag höll det på att hända igen. Som tur var lyckades jag hålla mig kvar på benen. Har ju redan ramlat en gång den här veckan, tycker det räcker ;)



Nath's sötnos Sindy kom visst också med i bilden. Träffade ju henne idag när jag hängde med Nath till stallet. Har fått äran att vara lite hästvakt nästa vecka och ta hand om fina Challe medan Nath är i Grekland och har det skönt:)


Halvvättern 2012 någon?

Satan vad dött det är här på jobbet, vill inte ens tänka på hur helgen kommer bli. Jobb 9-18 lördag och 10-18 söndag. Ska nog bunkra med tidningar så jag har något att underhålla mig med, kanske kan klura vidare på mitt CV, läsa lite anatomi och fysiologi, skicka jobbansökningar... aarå jag ska nog få den här helgen att gå också! Det är ju lätt värt det när lönen kommer!

5,8 km trampade jag runt idag. Ungefär 2 h 15 min, vilket innebär att jag höll en medelhastighet på nästan 26 km/h. Det är jag ganska nöjd med, har ju inte cyklat så många längre sträckor ännu och det blåste en hel del. Är sjukt sugen på att köra något lopp. Såg att vätternrundan redan var fulltecknad nästa år, men finns fortfarande platser till tjejvättern och halvvättern. Halvvättern ligger på 15 mil, kanske är lagom till nästa år och sen satsa på vätternrundan 2013, 30 mil ;) Tjejvättern är 10 mil och är dagen innan halvvättern så kanske till och med skulle köra båda? Tror ni jag fixar det? Har sett lite andra lopp som jag skulle kunna köra också, bland annat Hjälmaren runt som är 15,3 mil i maj nästa år.. Kanske finns någon som vill haka på? Kom igen nu!!



Nu har jag ju nyligen köpt ny cykel som lär få duga ett tag, men i framtiden ska jag ha en riktig racer det kan jag lova! Den jag har nu är en hybrid, en landsvägscykel som är lite åt racerhållet skulle man kunna säga. Perfekt pendlarcykel om man har lite längre till jobbet. Ska nog sätta dit trampor med clips på den här så småningom och införskaffa ett par cykelskor, vilket förmodligen kommer göra en del skillnad :)





Grönsakspaj

God morgon! Jobbar 15-20 idag, men vaknade så klart vid 6 så nu har jag käkat frukost och lagat en paj som jag tänkte åka in och överraska min farmor och farfar med innan jobbet sen. Innan dess tänkte jag ge mig ut på en långtur på cykeln. Ska testa en ny runda så vet inte riktigt hur långt det blir eller exakt hur man åker men det löser sig, det gör det ju alltid :)

Jag är som sagt inte så förtjust i att följa recept när jag bakar eller lagar mat. Brukar utgå från ett recept och sen göra som jag själv tycker. Tänkte att jag kunde dela med mig lite av pajen jag lagat idag, men detta är då bara ett ungefärligt recept, man får experimentera lite själv.

Pajbotten:

100 g margarin/smör
1 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
Ca 1 ½ dl vetemjöl
Ca 2½ msk vatten

Finfördela matfettet i grahamsmjölet, havregrynen och vetemjölet och arbeta ihop till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman allt till en deg. Gör du degen i matberedare kör du bara alla ingredienser på en gång till en smidig deg. Låt degen vila ca 30 min i kylen. Under tiden förbereder du fyllningen.

Fyllning:
1 stor paprika
2 stora morötter
Ca ½ zucchini
Lite rapsolja
Salt
Pepparmix

3 ägg
2 dl mjölk
Lite keso
Riven ost

När det gäller fyllningen kör jag väldigt mycket på känn så här får man prova sig fram lite. Skär upp grönsakerna och lägg i en långpanna, ringla över lite rapsolja, salta och krydda som du själv vill. Jag använder pepparmix och havssalt. Ställ in i mitten av ugnen på ca 225 grader tills de mjuknat och fått lite färg, ca 15-20 min. Detta gör man för att inte pajen ska bli vattnig, vilket är risken annars.

Ta ut pajdegen från kylen och tryck ut den i en smord pajform. Lägg i de grillade grönsakerna. Strö över lite keso och riven ost. Här kan man även krydda lite till efter smak (brukar gå åt ganska mycket kryddor när man gör paj med äggstanning). Blanda ägg och mjölk och häll alltsammans över pajen. Ställ in i mitten av ugnen på ca 225 grader tills äggstanningen har stannat och pajen fått en fin gyllenbrun färg. Ät och njut!








Zumba

Sådär ja, har precis ätit lite kvällsmat och druckit en stor kopp te. Måste verkligen lära mig att inte hetsdricka, dricker så fort så jag får ont i magen och blir alldeles svettig typ haha! Kom hem från gymmet för en stund sen. Var först med på Zumbapasset och efteråt gick jag in i gymmet och körde lite mage och rygg. Kändes att jag inte kört Zumba på ett tag. Lite svårt att hänga med i alla rörelser och sen är jag inte den mest dansanta person som vandrar på denna jord, tyvärr, så jaa det var förmodligen roligt att se på. Men skitsamma, träning fick jag, svettig blev jag och kul hade jag så är inbokad på nästa Zumbapass som äger rum på tisdag också :) Skulle väldigt gärna vilja gå på Boxpasset som är på torsdagar, men har inte lust att gå dit själv eftersom man ofta kör i par.. någon som är sugen??



Höst

Usch det känns att det är höst nu. Ligga kvar under det där varma täcket på morgonen har helt plötsligt blivit lite mer lockande och att sätta sig på cykeln och trampa mot jobbet känns en aning motbjudande, speciellt när det regnar. Aja, det är bara att ta tjuren i hornen. Förhoppningsvis är det uppehåll när jag ska hem i em så jag slipper bli blöt två gånger. Ikväll blir det Zumba också, roligt roligt!

Så sugen på en ny tatuering..

Aldrig nöjd?

Fan. Behöver bara spy ur mig lite känner jag. Är det någonstans man kan göra det så är det väl på bloggen? eller? Den är ju frivillig för andra att läsa, så ingen tvingas lyssna.

Jag tycker allt som har med hälsa, träning, kost osv att göra är jätteintressant, verkligen. Jag tycker det är roligt att läsa om det och lära mig mer och jag älskar att träna (vore ju konstigt annars med tanke på att jag ska bli PT), men ibland övergår det här i tvångstankar. Allt kretsar kring det, jag måste ha full kontroll över träningen och vad jag äter och jag planerar mitt liv efter det här. Jag kan tycka det är jobbigt med olika högtider och födelsedagar för oftast innebär det mycket mat, fika, tårta, godis mm. Känns oartigt att tacka nej hela tiden om man är bortbjuden. Det krävs mycket för att jag ska hoppa över ett träningspass. Händer det, tränar jag extra mycket dagen efter istället och försöker kompensera det genom att äta mindre. Vet jag i förväg att jag inte kommer kunna träna vissa dagar, blir det mer träning de andra dagarna. Samma sak om jag äter något onyttigt, tycker att jag ätit för mycket eller vet att jag är bortbjuden, då tränar jag ännu mer. Gör jag inte det får jag ångest. Så fort jag inte följer mina "regler" får jag ångest. Det är skitjobbigt och det förstör ganska mycket av ens liv att hela tiden ha de här tankarna i huvudet. Att inte kunna njuta eller ta det lugnt med gott samvete.

Det här går som mycket annat upp och ner, det kan variera från dag till dag. Ibland kan jag verkligen hata min kropp. Jag känner mig tjock och äcklig och vill helst inte visa mig för någon. Det värsta är att det kan gå ut över vänner och familj också, humöret är ju inte på topp då direkt. Jag tror mycket av den här ångesten och tvångstankarna beror på att jag inte är nöjd med min kropp. Jag skulle vilja vara smal, men samtidigt vältränad. Frågan är dock när eller om jag kommer bli nöjd när jag väl nått mina mål? Kommer jag lära mig att acceptera och tycka om min kropp som den är? För det går ju alltid att bli lite smalare och lite mer vältränad.

Jag antar att det är ganska många som känner igen sig i det här? Eller jag vet att jag inte är ensam om det. Frågan är bara vad fan gör man?!


You're breathing in the highs and lows. We call it living

Åååh blir tokig. Sover skitdåligt om nätterna. Somnade runt 2 i natt, efter det var jag vaken lite från och till. När jag gick upp vid halv 8 kändes det knappt som jag sovit alls och jag hatar sånna nätter. Jaja, nu har jag varit ute på 1 mils PW och ätit en ordentligt frukost. Snart ska jag bege mig ner mot gymmet och sen direkt därifrån cykla in till jobbet. Där blir det en dusch och sen luncha med Miri innan jag börjar jobba kl 15. Fullt ös medvetslös :)

Kollade igenom sånt jag fått i julklapp/födelsedagspresent tills jag ska flytta hemifrån igår kväll. Det va visst mer än jag trodde. Det ni ser på bilderna är nämligen inte allt. En jävla massa kokböcker va det i alla fall, jag som inte gillar att följa recept haha!



Someone like you



Efter att först ha blivit dyngsur på vägen hem från jobbet och sedan blött ner mig ännu en gång på hundpromenad med pappa kändes inte gymmet alls lockande. Var alldeles kall och blöt så det fick bli myskläder och en stor kopp vaniljte istället! 4 mil på cykel och ca 7 km rask promenad fick helt enkelt räcka idag, imorgon tar vi nya tag! Tror jag ska ägna kvällen åt att kolla igenom mina "flytta hemifrån-saker" och kanske börja läsa lite anatomi och fysiologi, vilket ingår i PT-utbildningen. Skadar inte att vara lite extra förberedd:)

Monday morning

Vilken morgon! Började med att krascha med cykeln på vägen till jobbet. Blev mest chockad..och arg, var nästan framme när det hände. Tyckte jag bromsade in ordentligt innan kurvan men icke. Jaja, jag tror cykeln är intakt och på mig blev det mest skrapsår och blåmärken. Hur nördig och ful jag än ser ut i cykelhjälm kanske den är rätt bra att ha ändå ;)

Helgen har spenderats med min fina pojkvän i Sthlm och lägenheten vi ska bo i, han flyttade in förra helgen. Den är redan möblerad, men lite nytt behöver vi köpa och en del saker ska bytas ut vartefter så att den blir som vi vill ha den. Vi började planera lite i helgen och var även iväg och köpte några saker. Tror det blir jättefint när det är klart och området den ligger i går inte att klaga på. Ser verkligen fram emot det här! Något som kommer bli spännande är hur jag ska lära mig hitta. Var ute på några promenader i helgen och jaa jag hittade ju tillbaka i alla fall, med hjälp av Eniro (tur jag har en iPhone numera!) och mitt fantastiska lokalsinne haha.. kringelikrokiga promenader skulle man kunna kalla det!

Har snart stått här på jobbet ï tre timmar, tre mycket seeega timmar ska tilläggas för det är lika dött som vanligt. Skönt att jag slutar kl 15, tänkte hinna med gymmet och kanske en runda med pappi och hundarna? Snart lunch - vegetarisk burgare och grönsaker i ugn.

RSS 2.0