Ge mig helg!

Kom att tänka på en sak idag, om man föds när det är skottår den 29 februari när firar man sin födelsedag då när det inte är skottår? 28 februari eller 1 mars eller hur gör man? Måste ju bli extra mycket firande när det är skottår då kan man tycka, eller?! Haha det va bara nåt som slog mig..

Hur som helst, började morgonen på löpbandet, joggade 50 minuter och varvade ner med att gå 5 min, kändes skönt. Körde i ett sånt tempo när det känns som man kan hålla på hur länge som helst typ. Ikväll blir det andra bullar, då ska det köttas rygg ;)

Vilken besvikelse när jag tittade ut genom fönstret i morse och det hade snöat, hade det varit lika fint väder som igår hade jag definitivt joggat utomhus istället. Löpband blir så tjatigt efter en stund, men jag är glad att det finns alternativ när vädret inte är så mysigt :)

Börjar längta till helg och Söderköping nu, har lite spännande möten inplanerade och förhoppningsvis blir det en hel del massagebehandlingar vilket gör det hela dubbelt så roligt!




Gratis massagebehandling!

Godmorgon på er! Hoppas ni haft en bra helg. Jag har varit på utbildning hela helgen och slocknat i soffan runt åtta-nio på kvällarna. Kan inte ha varit roligt för Jimmy, stackarn. Jag va helt slut efter att både ha gett och fått så mycket massage. Otroligt kul och lärorikt, men lite skönt att det är över nu. Det vi i första hand lärde oss var klassisk massage, men även lite idrottsmassage, hur man kan behandla löparknän och vissa triggerpunkter osv. Behandling av löparknä var det mest smärtsamma, det brände i hela benet. Jag har haft problem med det förut och var ganska stel. Det roliga var att man genomförde ett test innan och efter behandlingen och man såg skillnad direkt. Tänkte att jag berättar mer om löparknä och hur man kan försöka undvika det en annan gång med tanke på att det är så vanligt.

Kommer få en massagebänk hemskickad i veckan, sen är det bara att köra igång! Nu ska det masseras så det ryker om det. 20 helkroppsbehandlingar ska göras innan jag får kalla mig diplomerad massör. Så passa på att få massage nu, de 20 första behandlingarna gör jag gratis! ;)
Maila eller skriv ett pm på facebook om ni är intresserade, [email protected]



Nåt annat som förhoppningsvis kommer på posten i veckan är mitt testutrustningspaket som jag beställt från PT-skolan med skelettmätare, kaliper, blodtrycksmätare och goniometer. Woho, nu ska det mätas :)



Måste bara avsluta det här inlägget med att berätta hur fantastisk min pojkvän är. I fredags kom han hem med en för tidig födelsedagspresent...






Massageutbildning!

Dåligt med uppdatering nu alltså, men här kommer ett litet inlägg så håll till godo ;)

Började massageutbildningen idag. Glad över att jag valt att gå den också så att jag kan komplettera PT med massage. Fram till och med söndag håller utbildningen på och efter det behöver jag göra 20 helkroppsmassager för att bli diplomerad. Så nu hoppas jag att ni ställer upp på massage efter det här så att jag får ihop mina 20;)
Känner mig en aning mör i kroppen och det kommer bli mycket värre med tanke på att det är en praktisk utbildning. Vi både masserar och blir masserade hela dagarna. Mycket av teorin har vi redan från PT-utbildningen och det andra kommer vi att läsa på egen hand.

Efter utbildningen begav jag mig till gymmet för några PT-konsultationer, är sjukt taggad på att köra PT nu så hoppas att det rullar in fler klienter så småningom. :)

Nu måste jag planera lite, sen är det tack och godnatt!


Bloggpaus!

Bloggen har fått ligga på is några dagar, inte haft lust att skriva. Drar en liten sammanfattning av dessa dagar. Började med en tripp till Söderköping där jag myste och skrittade på Nath's fina Charline, drog en utgång med fina vänner, gick flera hundpromenader med min far, myste med familjen, fick äta världens godaste semla som mamma hade gjort, ta en shoppingrunda med Mormor och hälsa på farmor och farfar. Min fina mormor och morfar har varit så snälla att de beställt en matberedare åt mig, en riktigt grym sådan som man kan göra det mesta med. Kommer ha så mycket användning av den :)

Det var som vanligt en hel del tårar på bussen hem till Stockholm. Jag vet inte vad jag skulle göra utan min fina pojkvän, jag hade förmodligen inte stått ut en dag till här uppe!

Här hemma i Stockholm har det varit jobb, träning och alla hjärtans dag-mys. Tråkigt nog har jag gått och blivit sjuk igen, känns som jag är det jämt. Nu är nog febern borta, men förkylningen får jag väl dras mes några dagar. Det jag grämer mig mest över är att jag inte kan träna och att Nathalie ska komma hit imorgon och stanna till fredag. Vet inte hur det blir nu :(

Aaaah måste berätta bara, var inte på världens bästa humör igår, trött, hängig och mådde inget vidare. Självklart när jag ska lyfta lingonsyltsburken sitter inte locket på ordentligt och burken flyger i golvet. Helt seriöst nu, det blev lingonsylt överallt. På golv, väggar, skåp, på mig och till och med i taket. Sjukt! Behöver jag ens berätta att det flög ganska många fula ord ur munnen, att jag sparkade i dörren och skrek. Jimmy stod förstås bara och skrattade åt fläckarna i taket. "Om blickar kunde döda" sa han sen.. haha, fast nu kan jag också skratta åt det :)






Pappa och jag hade roligt som vanligt..



Torsdag 9/2

Fy tusan vad jag ogillar mardrömmar. Om man nu kalla det jag drömde inatt för en mardröm, men jag vaknade med gråten i halsen och en riktigt obehaglig känsla i hela kroppen. Drömde om Bullen, lilla lilla gubben. Jag var och hälsade på, grät och grät, ville bara ta med honom hem igen. Som jag kan sakna den underbara killen. Det gör ont i hjärtat ibland.



Det kommer, utan tvekan, att bli en häst igen när jag får tid och råd. Här är det alldeles för dyrt att ha häst, men jag är ganska övertygad om att jag inte kommer bo kvar här så väldigt länge till. Det känns inte som min grej riktigt. Jag vill ha hästar, hundar, nära till mysiga skogsområden, nära till familj och vänner.. Förutom det vill jag självklart jobba som PT, jag ångrar inte en sekund att jag gått den utbildningen och jag vet att det är det jag vill göra. Men det går ju att göra på andra ställen också :)

Nu är det dags för en promenad. Kl 11 har jag gyminstruktioner, står i repan 12-19 och efter det ska jag gymma. Sen är det helg för min del och imorgon väntar Söderköping :)

Dålig gissning

Haha jag måste bara berätta vad som hände idag. Skulle precis göra mig klar för att gå till jobbet och helt plötsligt ringer det på dörren. Utanför står en tjej som nästan tränger sig in genom dörren och en liten bit bort står en kille. Tjejen frågar om hon får be för mig. Jag svarar att jag har bråttom och måste till jobbet. Då säger tjejen "vi är inte här för att be om något eller ta din tid, vi vill bara be en bön, det tar 30 sekunder. Kan jag få låna din hand?" Så jag bah "ah okej lite snabbt då" och sträcker fram handen. "Har du släppt in Jesus kristus i ditt hjärta?" frågar tjejen. "Nej det har jag inte". Killen som står en bit bort rabblar något och nu kommer det, när killen är klar säger tjejen "Han säger att han vet att du tycker om att festa och att du har problem med alkoholen" jag börjar skratta. "Han vet också att dina bröder har det väldigt jobbigt just nu" jag skrattar ännu mer och säger "det där är ju bara skitsnack, jag har inga bröder, jag tränar 6 dagar i veckan och dricker väldigt sällan, hej då" börjar stänga dörren samtidigt som hon försöker tränga sig in ännu mer. Till slut får jag knuffa ut henne och precis när jag stänger igen hör jag "ha en bra dag". Ha ha ha, ja vad ska man säga, inte ett rätt. Jag fick mig ett gott skratt i alla fall ;)

För övrigt har jag jobbat igår och idag, tränat, körde en PW och ett benpass igår, intervaller på löpbandet + rodd idag och inte hunnit mycket mer än så.

Såhär känner jag mig just nu, det suger...


På fredag mina kära vänner, ska alla i söderköpings/norrköpingstrakterna gå ut. Det har Nathalie och jag bestämt och det kommer bli sååå grymt. Ses i dimman ;)
(Vet inte när jag var ute sist, typ 8-9 månader sen eller mer?! Ska i alla fall bli sjukt roligt hoppas jag:))

Lemoncurd, rågsiktsbröd, fröknäcke..









Lemoncurd, rågsiktsbröd till Jimmy och fröknäcke till mig blev det idag. Knäckebrödet är inte klart än, smeten som består av olika frön och vatten står och sväller i kylskåpet för tillfället. Lemoncurden blev farligt god, mycket citron i men det gör den bara ännu godare;)

Det här är lite annorlunda än det fröknäcke jag gjort förut, jag har uteslutit majsmjölet. Istället blandar jag olika frön med vatten, låter det stå och svälla. Sen brer jag ut det på en plåt och strör på flingsalt. Förhoppningsvis blir det lika gott som det andra:)

Satsade på en riktig storstädning idag, det behövdes kan jag säga. Sjukt skönt nu när det är klart. Har gjort potatisgratäng som står i ugnen och till det blir det lax, mums!

Recept på lemoncurden kommer en annan dag om någon är sugen?!

Söndag = göra allt man inte hunnit-dag!

Riktigt bra kväll igår. Fick träffa fler av Jimmys trevliga vänner från Zinzino, det bjöds på god mat och underhållning. Får gärna bli fler gånger! Väldigt trött när vi skulle hem dock och det var jag som körde. Dimmigt och halt med en trött Lina som körde, i stora Stockholm dessutom. Kanske inte bästa kombinationen, men hem kom vi och överlevde gjorde vi ;)

Sprutar idéer denna söndagsmorgon. Jobb, starta eget, ny tatuering.. Det här är visserligen saker jag velat göra länge, men idag kändes som en bra dag att ta tag i det och sätta mål, planera osv. Behöver strukturera upp det hela. Vet inte vart jag ska börja någonstans. Kanske skulle börja med en "att göra-lista" så kan jag bara kryssa för en sak i taget eller vad tror ni?

Risken med sånna här lediga dagar när man vill passa på att göra allt som man inte hunnit med är att det inte blir något gjort alls. Så får det inte bli idag.. jag kan ju inte slösa bort en hel dag med att göra ingenting. Känns sjukt onödigt.

* Städa
* Skriva CV
* Göra en "starta eget-plan", skriva ner idéer
* Handla
* Baka bröd
* Träningsplanering

Ja det är en hel del jag behöver göra så det är bara att sätta igång!

Ledig helg!

Åh underbara lediga helg, som jag längtat! Skönt att slippa stressa hit eller dit eller ha massa måste.. Började med att tvätta, skriva lite CV och så en sväng till gymmet. Konditionsträning. Blev 1 mil på bandet med varierad lutning och hastighet. Detta blev resultatet.



På eftermiddagen blev det klippning. Måste börja klippa mig oftare, de vill ju helst ta typ 7-8 cm för att få bort allt slitet jämt. 2 cm gick jag med på ;)

Ikväll ska jag följa med Jimmy på ett event med Zinzino. Excited! :)


Fredag 3/2

Mmm det här är definitivt den godaste proteindrink jag druckit, One Whey - Choklad & Hasselnöt. Godast är att blanda med lättmjölk, vilket jag har gjort nu precis efter träning, men vatten är faktiskt också gott. Har varit på gymmet med Jimmy och kört bröst, triceps, mage. Knappt så jag kan lyfta shakern till munnen..härligt!

Dagens pass:

Roddmaskin 8 min
Bröst:
Bänkpress 3*12
Armhävningar 3*12
Bröstpress i cable-x 3*12

Triceps:
Dips (assisted) 3*12
Tricepspress i dragmaskin 2*dropset

Mage:
Knästående kramplyft i dragmaskin 12 reps/plankan 30 sek - 3*superset
Sneda kramplyft på bosuboll 3*12

Idag är det jobb på World Class 13-20.30. Jag är så taggad..not! Just nu känner jag mig en aning deppig. Tanken var ju att jag skulle ha en del PT och intresset finns bland medlemmarna, men så länge jag har heltid reception kan jag inte ta några klienter. Jag vet, jag har bara varit där en månad men tyvärr trivs jag inte alls som det är nu. Längtar hem till nära och kära i Söderköping gör jag också nåt otroligt!




Paket från Fitnessguru!

Sååja, precis varit och hämtat ut Jimmys och mitt lilla paket från fitnessguru. Blev en snabbis på gymmet först, körde bara 20 min på roddmaskinen och sen en stund på boxsäckarna. Blir mer ikväll, det va mest för att hålla Jimmy sällskap på hans benpass då han ligger lite efter i schemat!

Idag har jag en sån där dag då jag får köra lite vad jag vill kan man säga. Brukar bli teknikträning, lite box eller ett extra benpass. Så ikväll är tanken att jag ska köra lite ben samt öva på frivändningar, tycker det är så roligt!

Jimmys!


Mitt :D


Vet inte om jag berättat det förut, men förutom att arbeta som telefonförsäljare säljer Jimmy även espressomaskiner från ett företag som heter Zinzino. Så igår var det tacokväll med några från hans team. Mycket trevligt! :)

Onsdag 1/2

Goddagens!
Hemkommen från gymmet för en stund sen. Blev inte som jag hade tänkt idag heller, men det blev kanon ändå. Planen var spinninng på morgonen och gym på kvällen, men igår blev det bestämt att vi ska på middag ikväll så fick ändra om litegrann i planeringen.

Det blev rygg, axlar, biceps med Jimmy först, sen var han tvungen att fara till jobbet. Jag stannade kvar och avslutade med 5 km jogging på löpbandet. Såhär såg alltså dagens pass ut:

Rygg
Chins (assisted) 3*12
Latsdrag 3*12
Stående rodd med hantel 3*12

Axlar
Liggande kryssdrag i cable-x 3*12
Stående hantellyft åt sidan 3*12
Sittande hantelpress 3*12

Biceps
Sittande bicepscurl lutande bänk 3*12
Hammercurl i dragmaskin 2*dropset

Just nu kör jag 3*12 på allt. Försöker hålla hög intensitet genom att dra ner på vilan mellan seten. Älskar att avsluta med dropset för att verkligen få ut det sista ur musklerna. Borde göra det på fler muskelgrupper, sjukt skön känsla efteråt. Det är ju lättare när man är två så att den andra kan sänka. Dropset funkar nämligen på så sätt att du börjar på en vikt, kör så många repetitioner du orkar, kompisen sänker, du kör så många repetitioner du orkar på den nya vikten osv. utan vila mellan.



Har inte gått så mycket promenader på sistone, vågar ju knappt gå ut längre. Två kvinnor som varit inne på gymmet nu har blivit rånade av killar med kniv precis här i närheten och de har inte fått tag på dem än. Känns ju tryggt!:( Får väl hålla mig inne på gymmet.. suck!




RSS 2.0