Proteinbar Hasselnöt & Choklad

Vad jag är dåig på det här hörrni, kanske kan lägga ner bloggen lika gärna eller vad säger ni? Tänkte i alla fall komma med ett supergott tips. Gjorde en typ av proteinbar/nyttigare snacks eller vad man vill kalla det igår så delar med mig av receptet:

3 äggvitor
100 gram One Whey proteinpulver Choklad & Hasselnöt
100 gram bär (blandade)
100 gram fiberhavregryn
35 gram nötsmör (Hasselnöter som jag rostade i ugnen, gnuggade bort skalen och sen körde i mixern på låg hastighet tills det blev som smör)
Ev. lite mörk choklad (jag tog 81 %)

Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt proteinpulvret och bären. Fortsätt vispa. Ha till sist i havregrynen och nötsmöret och fortsätta vispa till en jämn och krämig smet. Bred ut på bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 6-7 min på 175 grader.

Smält chokladen och bred ut över kakan, ställ in i kylen så att den stelnar. Skär upp i bitar och njuuuut!

Det här kan du även göra med ex. One Whey Jordgubb & Vit choklad istället, byta yt bären mot jordgubbar och smälta lite vit choklad över. Smaken är ju som baken ;)

Känner mig inte på topp för tillfället. Kan vara pga visdomstanden som bråkar med mig, tandläkaren tyckte nog att det var dags att operera. Usch! Har iaf powerwalkat 13,5 km varav ca 3 km blev till löpning. Alla möjliga väder fick jag, regn, blåst, hagel. Som tur var avslutades turen med flaggan i topp, strålande solsken. Solen har satt sina spår på näsan redan, fräknar!


Dag 2 av 100!

Godmorgon!
Idag blev det ingen morgonpromenad, ska istället försöka få liv i pojkvännen och dra med honom till gymmet snart. Har laddat med min vanliga frukost; Kvarg, proteinshake och bär. Frukosten måste verkligen vara bästa och godaste målet på hela dagen, jag skulle lätt kunna äta frukost till lunch och middag också. Tyvärr blir ju det lite enformigt och inte särskilt bra i längden :( haha!
1:a dagen av 100 började bra, jag höll mig till planen. Promenad på morgonen och ett konditionspass på kvällen. Tabataintervaller i rodd, sjukt jobbigt. För er som inte vet vad det innebär är det korta, riktigt intensiva intervaller, 20 sek arbete och 10 sek vila i 4 min. Därefter 1 min vila och så börjar man om igen. Jag höll mig till 3 set igår i och med att det va första gången jag körde roddintervaller och det är riktigt jobbigt :)
Tänkte faktiskt dela med mig av mitt första delmål idag.
Den 1:a april ska jag ha varit sockerfri alla dagar utom en dag/vecka då jag får äta vad jag vill (med måtta). Som belöning när jag når målet får jag färga och plocka ögonbrynen där jag brukar, hos Trudes.

Jag har fem olika delmål innan mitt slutgiltiga mål och jag tänkte dela med mig av ett i taget. Delmål är superviktigt för att hålla motivationen uppe hela tiden, 100 dagar är en lång tid. Det gäller att hela tiden ha något som triggar igång just dig, något som lockar. Så att skriva upp hur man ska belöna sig själv efter varje uppnått mål är också jättebra, då känns det värt att stå över den där godisbiten eller att gå til gymmet trots att man är trött :)
Jag är lite nyfiken på vilka av er som läser bloggen som är anmälda till Hundra grymma dagar?!

Motivationsboost!

Idag börjar utmaningen, nu väntar Hundra grymma dagar. Jag är taggad till max, att misslyckas är inget alternativ! Jag menar inte att det kommer bli lätt som en plätt. Jag kommer förmodligen vilja ge upp flera gånger men jag har bestämt mig för att jag ska nå mina mål no matter what. Peppning från folk runt omkring tas emot med öppna armar, det kommer att behövas. Jag vill inte skriva exakt vad mina mål är men jag kan berätta att det handlar om att tappa underhusfett, gå ner i fettprocent. Delmål har jag såklart också skrivit ner.

Målen ska jag nå med hjälp av högintensiva konditionspass varvat med intensiva styrketräningspass och promenader. Kosten är självklart en oerhört viktig del i det hela.

Dag 1 började med en morgonpromenad, en riktig motivationsboost. Gick och peppade mig själv hela vägen, visualiserade mina mål och njöt av det underbara vädret. Har ni aldrig testat att gå ut och gå på morgonen tycker jag ni borde göra det :)



Frukost: Kvarg som jag blandat med proteinshake (endast 1 dl vätska), bär, några mandlar, lite fiberhavregryn och lite solrosfrön. Mummms!




Söndag 18/3

Jahopp då var det söndag igen och ikväll är det dags att bege sig mot Stockholm. Tiden går så fööörbannat fort, speciellt när man är i Söderköping..

Igår blev det biltvätt, både utvändigt och invändigt. Snacka om att det behövdes. Borde ha tagit före- och efterbild, men tyvärr blev det bara en efterbild. Jimmy skaffade den förra sommaren och sen dess är den bara tvättad en gång innan igår. Det var typ en "aha-upplevelse" när vi var klara "Jahaaa det är så bilen ser ut".



För övrigt blev det en ordentlig morgonpromenad med pappa och hundarna, en sväng till Hageby Centrum, fika hos farmor och en mils promenad med Nathalie på em/kvällen. Kanondag, men det är svårt att hinna med allt man vill göra när man är hemma tyvärr..
Såg på Breaking dawn igår kväll med Jimmy. Vet inte riktigt vad jag tyckte om slutet egentligen, men jag vill ju definitivt se nästa del när den kommer ut!

Nu är det snart dags för hundpromenad igen, stackars storasyster med kristallsjuka kan inte följa med :(

Glöm inte gå in och anmäla er till Hundra grymma dagar

Nu kör vi!


Kom i form en gång för alla, anmäl dig NU http://hundragrymmadagar.shapemeup.se/anmalan!

(Glöm inte ange min bloggadress vid anmälan under "värvad av" är ni gulliga ;))

Lördag morgon i Söderköping!

Godmorgon!

Det var inte igår, jag suger visst på det här med att blogga. Jaja, bättre sent än aldrig. Tänkte uppdatera er lite om vad som har hänt i alla fall!

Befinner mig just nu i Söderköping. Kom hit igår kväll efter att ha åkt från Stockholm till Borås och tillbaka till Norrköping. Jag och pappsen fick fara och hämta min kära storasyster efter ett besök på akuten, jäkla kristallsjuka!

Åker tillbaka till Stockholm igen imorgon kväll, men nästa vecka ska jag jobba mina sista dagar på Member 24 sen flyttar jag tillbaka till Östergötland. Det kanske var ett bra jobb och jag har säkert lärt mig något, men det var inte bra för mig. Jag kanske är töntig, men jag vill inte behöva gråta varje morgon för att jag ska till jobbet, gå dit med tunga steg och en klump i magen. Jag vill ha ett jobb jag trivs med, ett jobb som jag mår bra av och jag vill jobba som PT och massör. Jag har inte utbildat mig för att stå i en reception på heltid, det var inte så det lät när jag sökte jobbet heller.

Så till en början får Jimmy och jag turas om att pendla till varandra, men så småningom flyttar även han ner. När det gäller jobb har jag en del saker på gång, men jag tänker inte berätta något än. Det får bli när det är klart!

Det är klart att jag hade kunnat söka andra jobb i Stockholm, men det är inte bara därför jag flyttar ner igen. Saknaden av vänner och familj är för stor och jag trivs nog inte som storstadsbo. Jag vill kunna träffa nära och kära oftare, det är viktigt för mig. På helgerna är det alltid sån stress för att man ska hinna träffa så många som möjligt.

Saknar hästlivet gör jag också. Tänker att om jag flyttar ner nu kanske jag kan hitta någon häst jag kan rida och ta hand om några gånger i veckan till en början. Sen, när min ekonomi tillåter skaffar jag egen häst igen. Så om ni vet någon som behöver medryttare några gånger i veckan får ni gärna säga till. :)

Klassiker, vi har typ en tradition i familjen Sjösten som pappa har startat att alltid ta en bild på Brahehus och mms:a till varandra när vi åker förbi. Så jag tog en och skickade till min syster som väntade på oss!


Bara för att det här är det absolut skönaste träningslinnet jag äger ;)


Nu väntar hundpromenad med pappsen!

Fredag 2/3

Vilken dag! Vaknade som vanligt före alarmet 5.20, slängde i mig en proteinshake, sprang ner och satte igång två maskiner tvätt innan jag drog till gymmet och körde lite cardio. Hem igen, hänga tvätten, käka frukost, diska, duscha, packa och iväg. Hämtade ut min testutrustning på skolan innan jag satte mig på bussen mot Nkpg.

Väl framme blev det en sallad på Paus innan ett kort möte. Om det blir något av det här kan det förhoppningsvis bli riktigt bra. Har ett par möten till som väntar, så hoppas det leder till nåt bra :)

Har hämtat massagebänken och genomfört två behandlingar idag. Egentligen skulle vi få köpa bänkarna som använts under tidigare kurser, men eftersom de tog slut på vår kurs fick jag en sprillans ny till samma pris. Sicken tur man kan ha ibland :)

Mina två första massagebehandlingar kändes bra, imorgon kl.10 väntar två till!

Nu har Jimmy anlänt också, nu mår jag bra!

Dagens träningspass

Goddagens.. lite mulet idag tycker jag, känner mig lite mulen också. Inte alls sugen på att gå till jobbet. Tur att det snart är helg..

Vaknade tidigt idag igen, men idag blev det frukost innan träning eftersom det var både styrka + kondition på schemat. Så efter frukosten tog jag det lugnt ett par timmar, fixade lite på datorn, läste lite, kröp ner en stund i sängen bredvid Jimmy innan jag begav mig till gymmet.

Bröst, mage och efter det en halvtimme på bandet och 10 min rodd. Övningarna jag körde idag var:

Armhävningar
Bänkpress
Bröstpress i c-x
Liggande hantelpress med lutad bänk

Kramplyft i dragmaskin och plankan - superset
Sneda kramplyft på bosuboll

Fick nyss veta att jag får hämta ut min massagebänk när jag kommer till Söderköping imorgon, hur grymt är inte det? Den skulle egentligen ha skickats därifrån, men de hade inte hunnit skicka den än. Slipper släpa med den på bussen imorgon, skönt :)

RSS 2.0