Gå ut hårt och öka på slutet

På't igen bara, mer plugg. Känner att jag har kommit in i det här igen, ganska skönt. Det är sån skillnad när man läser något som man är intresserad och vet att man kommer ha nytta av. Nu har jag ett fast mål. Jag vet att jag kommer vara Internationellt licensierad personlig tränare när jag har klarat allt det här. Hur bra känns inte det? Det är bara att ge allt för tusan!

Idag tänker jag nog sitta hemma och plugga. Har inte kommit fram till vad som är bäst, men vissa dagar är det så mycket folk på skolan. Alla sitter och snackar och skrattar och har sig. Det är ju jättetrevligt, men man får liksom inte så mycket gjort.. Idag behöver jag verkligen nöta nöta nöta till praktiska provet imorgon så det är full koncentration som gäller. Skulle vara skönt att göra Näringsfysiologin imorgon också, men vi får se. Ska pausa med lite träning och sådär emellanåt så jag orkar fokusera :)

Frukosten är uppäten, dags att sätta fart!

Mys!

Plugg, plugg, plugg är vad som gäller nu, så finns inte mycket tid till bloggen. Fick veta idag att jag klarade alla prov jag gjorde i fredags. Det vill säga anatomi, biomekanik och fysiologi. Mer orkade jag inte, hjärnan var helt tom efter anatomin.. trodde inte jag skulle klara fysiologin men shit vad glad jag blev när jag såg resultatet idag. 100 av 108 poäng på anatomin, 10/10 biomekaniken och 25/29 fysiologin..känns underbart. Nu satsar jag på praktiska proven på ons. Har suttit med post-it lappar där jag skrivit agonister, antagonister, synergister och skaderisker. Det är sjukt mycket, men hoppas jag sätter det!

Var hemma i Söderköping fre-sön. Passade på när min storasyster som bor i Borås och var där. Det blev en mysig helg med familjemys. Färgade håret på Ida och blev så sugen jag också så hon fick göra slingor på mig. Syns inte jättemycket men lite blondare blev det. Hann med ett PT-pass på lördag morgon, jätteroligt:)

Igår följde pappa med upp till Sthlm så vi drog till Heron och käkade lunch Pappa, Jimmy och jag. Blev lite ledsen i ögat när han skulle åka hem, skulle vilja ha alla på samma ställe... På eftermiddagen blev det storstädning, byte av gardiner och upp med julsaker. Jimmys föräldrar var här en stund för att fira Jimmy som fyllde 28 år förra måndagen. Trevligt! Hade bakat en vit chokladkladdkaka som serverades med varma hallon och vispad grädde. Mumsigt värre om jag får säga det själv ;)

Nee det va det, nu är det snart sovdags!


when do these walls come down

Nej usch ikväll är jag lite smådepp. Har ont av en jävla visdomstand igen. Så trött på det, kommer väl sluta med att jag måste operera bort den i alla fall, men känner inte att jag har råd med det just nu. Dags att köpa julklappar och sånt snart också ju. Känner mig lite ensam gör jag också, Jimmy är iväg på jobb igen och mina vänner befinner sig ungefär 20 mil bort.. Jaa jag är lite gnällig och tycker lite synd om mig själv, haha! Äsch, jag har ju Benji i alla fall. Min kära syster kom med förslaget, att jag inte tänkt på det innan. Benji, så sött!

Känner att anatomin börjar sitta ganska bra nu i alla fall, imorgon måste jag koncentrera mig på fysiologin och näringslära först och främst. Ska kolla på Yrke PT, Träningslära, Stretch och Biomekanik också, men känner att det är de tre första som är klurigast.

Ett träningspass hann jag och Jimmy med innan han skulle iväg i alla fall. Rygg, axlar och biceps. Skönt skönt! Nae hörrni, det här blev ett torrt inlägg men det får duga idag. Tack och godnatt!

Söderköping






Lite från helgen, inga bilder blev särskilt bra och det togs egentligen fler.. men jag tror inte det är så uppskattat att jag lägger ut dem här, så ni får nöja er med dessa ;)

Skelett i garderoben

Mmm sitter och kopplar av med en stoor kopp vaniljte, välbehövligt! Var på skolan runt halv 9 i morse och satt väl kvar där till halv 2-2, pluggade enbart anatomi. Måste verkligen sätta den nu på fredag. Vill helst göra alla 7 delar, men det beror på om jag känner mig tillräckligt förberedd.. Efter skolan drog jag till gymmet. Tränade bröst, triceps, mage och ungefär 30 min crosswalk på det. Kändes okej, men hade inte ätit på länge så var inte på topp direkt.

Mitt skelett anlände idag också. Fick hämta paketet på ett konstigt placerat postcenter vid Kungens Kurva och släpa hem det på buss och tunnelbana. Kände mig en aning osmidig, men nu står han här, uppackad, ihopsatt och klar. Det enda som behövde skruvas ihop var själva ställningen och benen så det var inte så komplicerat som tur var. Funderar på att döpa han till Benny, vad tycker ni? ;)

Shit asså, han är längre än mig till och med. Tror han får bo i garderoben, känns lite creepy att stöta ihop med ett skelett om man går upp på natten..

Så kvällen har ägnats åt fysiologiläsning och mer anatomi. Har gått igenom alla ben, leder och några muskler. Mycket enklare och roligare när man har ett skelett framför sig!





Han känner sig redan hemma den rackarn!



It takes a fool to remain sane

Satan vad fort tiden går, kom hit i onsdags och nu är det redan söndag och dags att åka hem. Jobbtiderna på apo har kortats ner så idag jobbar jag bara till 15. Efter det ska jag käka med pappsen och gå en sväng med hundarna innan jag sätter mig på bussen hem till Sthlm. Herregud vad svårt det där med hem är, jag säger hem om Söderköping och hem om Sthlm.. snurrigt värre, men det är väl så det blir eller? 

Det är mycket som sliter och drar i en när man åker hem såhär, men jag måste säga att jag hunnit en himla massa ändå. Umgåtts med massa fina vänner, träffat familj och släkt, haft tre PT-pass plus ett pass med lillasyster, tränat mig själv, ridit Subline, jobbat och så pluggat. Har dock inte hunnit plugga så mycket som jag hade tänkt mig, men i veckan blir det andra bullar. Jag kommer helt enkelt få isolera mig från omvärlden och låta mig uppslukas av all anatomi, fysiologi, näringslära etc etc. Klippte små memorylappar häromdagen där jag skrivit en muskel på ena sidan och dess ursprung och fäste på andra sidan. Kanon! Grädden på moset skulle ju vara om mitt skelett ville komma i veckan, kan ju va trevligt med lite sällskap när man pluggar ;)

Har anmält mig till en massagekurs i februari som också kommer hållas på PT-school. Eftersom jag får all anatomi genom min nuvarande utbildning kommer den bara innehålla allt det praktiska. 5 dagar lång och då blir jag diplomerad massör, om jag sen går en triggerpunktskurs på två dagar blir jag certifierad. Vilket jag förmodligen kommer göra, men datumet för den är inte satt ännu. Tror det är väldigt bra att kombinera det med PT-yrket!

Oj vad mycket det är som rör sig i huvudet just nu, både bra och dåliga saker. Hade svårt att sova i natt, låg bara och tänkte och tänkte, trots att min underbara pojkvän sov bredvid mig. Jag vet inte varför jag håller på som jag gör. Inget blir bättre av att man grubblar..


Hon går som en studsande boll

Hittade en ny kompis på tradera igår. Har funderat på det ett tag och igår när jag läste anatomin och satt och pillade på Benjamin bestämde jag mig. Tog en titt på tradera och gjorde värsta kapet 750+frakt. I vanliga fall kostar dessa 3-4000 och om man har tur 1800-2000 så det kändes som en bra affär. Det stod dessutom att det var helt nytt/oanvänt.




..och för er som inte vet, Benjamin är ett av skeletten på skolan!

Idag ska jag bege mig mot Söderköping. Ska passa på att träffa fina vänner, fira min lillasyster, ha några PT-pass och i helgen blir det jobb på apoteket, sen måste jag så klart plugga en hel del. Förhoppningsvis kommer Jimmy ner på lördag .. bättre än så kan det knappast bli! :)

Kommer ju ha lite tid att slå ihjäl på bussen så vad passar bättre än att plugga?! De ämnen jag ska fokusera på idag är:
Anatomi
Fysiologi
Träningslära
Stretch
Praktik (ska få köra ett PT-pass med en kompis ikväll, ska bli så sjukt kul)








Mot PT-school

Godmorgon! På väg mot skolan för plugg, hade hellre suttit hemma idag känner jag men får nog mer gjort på skolan. Där finns ju lärare att fråga om det är något man undrar över också. Körde spinning igår kväll och idag gör det ont i knät igen.. Jätteirriterande! Har bokat in mig på spinning ikväll också men får se hur det blir. Ska fråga någon på skolan vad de tror också och vad jag ska göra för att bli av med det. Lite ordentlig stretch skulle kanske hjälpa om det inte gått för långt. Grejen är att jag förmodligen inte kan stretcha ut ordentligt själv, men men. Får se, skulle ju behöva veta anledningen till varför jag får ont.. Kommer till Söderköping ons em, om någon vill ha gratis PT-pass, hör av er:)

Studieplan

Har precis lagt upp en plan för mina studier. Blir trött bara av att titta på det, men följer jag det här borde det inte vara några problem att göra alla provdelar den 25/11. Jag har 10 dagar på mig och sammanlagt är det 80 timmars intensiv studietid. Utöver det ska jag ha några PT-pass så det är minst sagt ett fullspäckat schema. Dessutom jobbar jag på apoteket lör och sön, men räknar med att kunna läsa lite när jag står i kassan så jag hoppas på en lugn helg. Med tanke på att det är helgen innan lön är ju chansen ganska stor ;)

Detta är planen för imorgon:

8-10 anatomi
10-12 praktik
12.30-14.30 anatomi
14.30-16.30 näringslära
17.00-19.00 gym+spinning

Ska vara i skolan och plugga hela dagen, tror det blir lättare att fokusera då. Sååå nu säger jag tack och godnatt!


I'm back

Har befunnit mig på skolan från morgon till kväll i nio dagar och efteråt var det gym, matlagning och plugg som gällde så fanns ingen tid eller ork till bloggen. Det har varit riktigt tufft och intensivt, men sjukt kul på samma gång. De första dagarna hade vi enbart teori. Mycket anatomi (skelett, muskler och leder), men också fysiologi (muskelns uppbyggnad mm) och näringsfysiologi (näringsämnen, matspjälkning och övervikt). Så de där första dagarna var rätt tunga, men det var bra att ha mycket av grunderna när vi gick ner och började med det praktiska i gymmet så det fanns förmodligen en tanke med det upplägget.

Från onsdag till igår har vi haft blandat teori och praktik varje dag, mest praktik faktiskt. Vi har gått igenom en mängd olika styrkeövningar och stretchövningar, samt lite cardio. Jag kan säga att det har varit otroligt lärorikt. Vi har fått lära oss saker som man inte haft en tanke på förut. Det är så små saker som kan göra så stor skillnad i träningen. De dagar jag varit på gymmet efter skolan har jag försökt titta mer på andra när de tränar och nu inser man ju hur många det egentligen är som gör fel. Jag har också gjort fel i många övningar och jag är så glad att jag går den här utbildningen nu. Träningen kan bli så mycket effektivare och säkrare med rätt teknik.

Efter de här dagarna känner jag ännu mer att jag har hittat rätt. Det är verkligen det här jag vill göra! Nu är det bara att ge allt så jag kan tenta av alla prov innan steg 2 börjar. Behöver träna både på teorin och det praktiska. Idag ska jag dock inte öppna en enda bok. Jag ska låta det vi lärt oss sjunka in och bara lägga upp en plan för hur jag ska lägga upp pluggandet och proven, samt planera in några PT-pass. Åker hem till Söderköping i veckan och vill passa på att träna nära och kära. Så alla som vill ha gratis personlig träning säg till, jag behöver öva. Det är en klar fördel om ni har gymkort någonstans, men har ni inte det så löser vi det ändå så klart :)

LPT steg 1

Godmorgon! Har precis slängt i mig lite minikeso med banan och ska strax börja gå mot tunnelbanan. Idag börjar det; LPT steg 1. Så 9 dagar framåt kommer jag befinna mig på PT-school från morgon till kväll, vi börjar 8 på morgonen och slutar någon gång mellan 17 och 19 på kvällen. Mycket teori, men även en del praktik. På kvällarna ska jag försöka hinna med att träna så jag har en känsla av att jag kommer ha fullt upp.. ska försöka uppdatera er någon gång då och då och berätta hur det går!

Ha en trevlig helg, nu måste jag kila!

Man tar vad man har

Egentligen borde jag ta tag i pluggandet nu, men tänkte bara göra ett liitet inlägg först. Mår bättre idag igen så det blev en runda på gymmet på förmiddagen, körde igenom hela överkroppen. Har fortfarande ont i det där förbannade knät så någon tung benträning är det inte tal om. Trist, för jag tycker om att träna ben. Gärna tungt, så de blir sådär skakiga efteråt. Benen får alltså nöja sig med en PW senare!

Blev en "man tar vad man har-lunch" idag kan man säga, Haloumi, rivna morötter, paprika och tomater. Haloumi är ju så sjukt gott, plus att det är mycket protein i och så hade jag inte mycket till sallad hemma så jag fick ta vad som fanns. Just blandningen Haloumi och rivna morötter blev godare än man kan tro faktiskt.



Nae, ska klippa mig 18.20 (verkligen på tiden!) så det är bäst att sätta igång att plugga så jag hinner med en PW också. Ikväll är tanken att Jimmy och jag ska gå på bio, vad vi ska se har vi dock inte bestämt ännu.. några bra tips?


Lussebak

Känner mig bättre nu än i morse, behövde en lugn dag helt enkelt. Har sett flera som bakat lussebullar nu så jag kunde inte låta bli. Blev ett gäng med mandelmassa och ett gäng vanliga. Men satan vad de jäste, måste varit någon form av superjäst. Kunde gjort de lite mindre, men visste ju inte att de skulle svälla upp såå mycket!



Blev lite sugen att sätta på julmusik, men kände att det kanske var en aning för tidigt så struntade i det. Får baka en omgång lussebullar till närmre jul, det hör ju liksom till att lyssna på julmusik samtidigt!

Snabbrepris

Nu har dagarna gått i ett igen så jag försöker ta en snabbrepris här. Mamma, Moa och jag var ju och hälsade på Bullen hos sina nya ägare i måndags. Det blev mycket gosande och en ridtur. Hon frågade om jag ville hoppa några språng och det kunde jag ju inte tacka nej till. Underbart att få rida igen, har ju inte ridit på hur länge som helst. Han var en aning trött lilla Bölden, men kändes fin och fräsch för övrigt. Otroligt skönt att se att han har det bra, men det kändes sorgligt när vi skulle åka därifrån.



På tisdagen åkte Mamma, Moa och jag till SKHLM och IKEA för lite shopping. Jag kom hem med lite nya underkläder, lite smått och gott till lägenheten och en hel del inspiration. Lägenheten var ju möblerad när vi flyttade in här och i stort sett allt är svart.. Så det skulle inte vara helt fel att byta ut en del av det, men just nu är det nog inte läge att köpa massa nytt så det får vi ta när det passar.

Kändes lite tungt att säga hej då till Mamma och Moa efter att ha spenderat flera dagar med familj och vänner. Hemlängtan blir ganska stor då. Det är en himla tur att jag har Jimmy här!

Gårdagen bestod av tvätt, dammsugning och en hel del plugg. Mötte upp en av tjejerna på skolan för att plugga lite tillsammans. Bra att diskutera och hjälpas åt lite, plus att vi kunde fråga lärarna om hjälp också. Känns som jag har hyfsad koll nu. Är riktigt taggad inför steg 1 som börjar nu på lördag!

Har varit på gymmet med Jimmy tis och ons kväll. Idag hade jag bokat in mig på spinning, men den fick jag tråkigt nog avboka. Har åkt på en förkylning och känner mig lite febrig. Får absolut inte vara sjuk i helgen så får ta det lugnt idag och hoppas det går över fort! Får ägna dagen åt lite fysiologi och näringslära..


RSS 2.0