Nöjd tjej

Ännu en jobbhelg har svischat förbi och imorgon åker jag hem till Sthlm igen. Det var skönt att komma hem till lilla Söderköping några dagar, umgås med familj och vänner. Har bott hos pappa hela helgen eftersom Mamma och Mosan ska följa med mig till Stockholm ett par dagar. Det gäller att planera så man hinner träffa alla :)

Vi blev nästan hela järngänget igår ändå, Nathalie och båda Svallingarna kom på besök. Vi köpte mat och hyrde två filmer, Marley & Me och No Strings Attached. Den sistnämnda har jag sett tidigare, men den första var ny. Helt okej film tycker jag, allt gick väldigt snabbt och det kändes som man satt och väntade på att något skulle hända hela filmen i stort sett. Men visst, jag skrattade ju en del och grät en liten skvätt på slutet så lite bra var den väl ;) No Strings Attached tycker jag ni ska se om ni inte gjort det tidigare, Ashton Kutcher och Natalie portman har huvudrollerna i den!

Var inne på The Bodyshop igår och blev medlem. Köper alltid deras Bodybutter och nu har jag bestämt mig för att testa deras sminkprodukter, Extra Virgin Minerals. De är visserligen ganska dyra, men det känns så himla mycket bättre att använda naturliga produkter som inte är testade på djur och från en kedja med bra värderingar. Det jag köpte igår var alltså Extra Virgin Minerals Loose Powder Foundation och en Nature's Minerals Foundation Brush. Om produkterna håller vad de lovar tycker jag det är värt att betala lite extra. Till skillnad från många andra puder/foundations innehåller de här endast mineraler, ingen talk eller liknande som täpper igen porerna. Så förhoppningsvis får man finare hy på köpet, så upp till bevis nu The Body Shop;) Att bli medlem kostar 100:- när du ingår medlemskapet, men det får du tillbaka i form av ett presentkort när du fyller år. Sen får man även en gratis sminkrådgivning, värde 150:- och poäng på allt man köper som man sen får ut i värdecheckar. Igår fick jag även en Bodyscrub som i vanliga fall kostar 195:- plus 10% rabatt på hela köpet. Kände mig helt klart nöjd när jag gick därifrån:)



Längtar lite efter Jimmy nu, att få krypa upp i hans trygga famn!


Morotsbröd

Här kommer receptet på brödet jag bakade häromdagen. Har som vanligt utgått från ett recept och sen gjort lite som jag själv tycker. Så sätt igång och baka nu ;)

Morotsbröd
5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
11-12 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 stort ägg (alt. 2 små)

Gör såhär
Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i fyra delar. Forma dem till runda kakor och platta till dem. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skåra bröden med en vass kniv så att du sedan kan bryta isär de färdiggräddade bröden. Låt jäsa ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk. Ett tips är att dela bröden och frysa in i bitar!


Tycker tiden har gått ganska fort idag, bara en kvart kvar till stängning. Sen blir det chillkväll med Nathalie, om vi blir några fler återstår att se. Ser inte riktigt så ut just nu. Lite trist när folk hoppar av i sista stund, men jag är säker på att vi kommer ha det minst lika trevligt ändå :)


She's got teary eyes

Känner mig lite känslosam idag, lite sådär att tårarna är väldigt nära. Vet inte riktigt vad det beror på, men anar att det är nattens dröm som har satt sina spår, bland annat. Vaknade alldeles tårögd och med gråten i halsen. Drömde nämligen att jag var och hälsade på Bullen. Ååh det var så sorgligt, ville bara ta med honom hem när jag skulle därifrån. Tusan också.. nu får jag kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Det störda är att jag ska åka och hälsa på honom på måndag. Ska självklart bli roligt att få se hur han har det, men det kommer förmodligen bli mycket tårar och jobbigt. Saknar honom något enormt!

Hur som helst, tog bussen hem till lilla Söderköping idag. Vankas jobb på apoteket lördag, söndag. Så schemat för helgen ser späckat ut. Idag har jag umgåtts med min älskade lilla pappa. Det blev hundpromenad, matlagning och lite fredagsmys!:) Imorgon efter jobbet blir det tacokväll med ett gäng sköna människor, som på den gamla goa tiden;) På söndag ska jag förhoppningsvis hinna förbi farmor och farfar efter jobbet och på måndag följer min kära mor och lillasyster med först upp till Bullen och sen hem till Stockholm och sover en natt hos oss. Känns fint att få umgås med familj och vänner lite!

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre. Fredagsmyset fortsätter!







Plugg, brödbak och städning

Höll mig i skinnet och vilade från spinning idag. Var ute på en liten promenad i morse, knästöd runt knät och det kändes helt okej så länge det inte lutade uppåt eller nedåt. Därför kände jag att det kanske var klokt att låta knät vila hur gärna jag än vill gå och träna egentligen :( Har istället ägnat dagen åt plugg, bakning och städning. Så nu finns det mer hembakat bröd i frysen och hela lägenheten glänser ;) Nu står en ugnspannkaka och väntar i ugnen. Känns som jag fått mycket gjort idag och det är så skönt! 18.15 blir det jobb på intiman så måste snart hoppa in i duschen. Ni ska få receptet på brödet jag bakade idag senare, har tjuvsmakat en bit och det blev så sjukt gott!


Idiot?

Denna onsdag började vi med en sväng till tandläkaren, men den här gången var det inte mina visdomständer utan min kära pojkvän som precis fått en liten bråkig jäkel. Visdomständer känns bra onödiga faktiskt..
Senare drog jag vidare mot gymmet. 30 min spinning och 30 min core. Kände av knät en hel del även under spinningen, åtminstone i början och efteråt. Så nu är frågan om jag törs köra spinning även imorgon som jag planerat eller om det är idiotiskt? Nånstans där inne i huvudet vet jag att jag borde vila från all träning där jag belastar knät, men vad ska jag gööööra dåååå skriker det i mig när jag inte kan träna.. Man kan ju inte pumpa överkropp varenda dag, haha! Lutar åt att jag kör spinning ändå och sen vilar knät resten av veckan, beroende på hur det känns imorgon bitti. Dumt kanske, men men..

På kvällen blev det bröst, axlar och triceps i gymmet med Jimmy. Lastade på ganska bra och känner mig lite skakig såhär efteråt. Hoppas på träningsvärk imorgon! Hade förberett middagen innan gymmet så det va bara hem och äta direkt, chili con carne stod på menyn, vegetarisk till mig så klart. Det satt fint, men ännu finare skulle det sitta med en kopp te nu! :) Hoppas ni haft en bra dag!

Dessa knän...

Det va den tisdagen! Två vändor på gymmet blev det, ena gången Bodypump och andra gången ett pass i gymmet med Jimmy. Har fått en jävla inflammation i knät,, så ingen tung benträning på ett tag. Envis (och korkad) som jag är lastade jag på ordentligt på bodypumpen, vilket självklart resulterade i ett ännu mer svullet och värkande knä. Så nu är det vila, tigerbalsam och kontrastdusch, dvs spola varmt och kallt vatten omväxlande på knät. Förmodligen beror det på någon form av överbelastning eller felbelastning så när det är bättre ska jag undersöka vad som kan vara fel med hjälp av balansplatta. Då kan jag se om jag är svagare i ena sidan och vart det sitter, problemet måste inte sitta i knäleden just. Det kan lika gärna vara i höften eller fotleden. Återstår att se. Tills dess får jag hålla mig till lättare övningar, spinning och styrketräning för resten av kroppen där jag inte belastar knät.

Så på kvällen skulle vi egentligen kört rygg,ben, biceps och mage men jag fick skippa benträningen och istället pusha Jimmy. Kanon, då får jag träna lite inför framtiden ;)

Annars har jag promenerat, tvättat, lagat mat och gått igenom lite anatomi, bara skulderbladet har 11 olika delar (på latin) som vi ska lära oss så ni kan ju tänka er hur mycket det är med resten av kroppen! Skulle underlätta om jag hade ett sånt där skelett som finns på skolan, en bild blir så platt liksom.. men men. Om ni har ett till övers kan ni ju hojta ;) haha!



LPT preparandkurs - check!

Fullspäckad helg slutade med fullspäckad hjärna. Nu är preparandkursen inför LPT(Lic. Personlig tränare)-utbildningen avklarad. Det har varit en mycket rolig och intressant helg och på bara två dagar har jag hunnit få en hel del kött på benen. Från 8.30-19 på lördagen och 8-17 på söndagen var det föreläsningar i anatomi, fysiologi och näringslära. En timmes lunch och några kort bensträckare fick vi, annars satt vi bakom bänken hela dagen. Lite småjobbigt att hålla koncentrationen uppe och att sitta still så länge när man inte är van, men känns som jag hängde med bra ändå. Träffade massa trevliga människor och det som är så kul är ju att alla är där frivilligt och av samma anledning. Alla brinner för träning och vill jobba med att hjälpa och motivera andra. Lite skillnad mot när man gick i skolan och alla var där för att de var tvungna, haha! Vi presenterade oss inte med ålder, men jag tror åldrarna varierade mellan allt från 20-60. Jag var nog en av de yngsta. Alla hade olika erfarenhet och olika bakgrund vad gäller träning så det blev mycket diskussioner och frågar, vilket var intressant. Man lär sig så mycket på att diskutera! Nä, ska inte bli för långdragen nu. Måste sätta igång att plugga. Tänkte koncentrera mig på anatomin i första hand, då det är den jag har svårast för. Så mycket nya termer och det mesta är på latin. Har ett tjockt häfte som ska pluggas in tills steg 1 börjar så nu gäller det att ligga i. Har varit ute på en 8.7 km lång promenad och ikväll blir det spinning så nu är det full koncentration som gäller! :)



Tröskelträning

Härligt, lägenheten är städad och dagens första träningspass avklarat. Cycling 55 min. Ett riktigt svettigt pass med intervaller och tröskelträning. Intervaller har väl nästan alla koll på vad de är, men kanske inte tröskelträning? Det innebär i alla fall att man ligger precis under mjölksyrenivå och trampar under ett visst antal minuter. Vi körde en omgång på 7 riktigt jobbiga minuter. Det ska alltså vara så tungt mostånd att om man skulle vrida på bara några ynka millimeter till skulle man stupa. Sjukt jobbigt och på slutet ska det verkligen brinna i benen. Det är inte ett dugg skönt just då, det ska det inte vara, men efteråt känns det förbannat härligt att ha klarat de där minuterna. Grejen med tröskelträning är att man höjer sin mjölksyrenivå och därmed förbättrar man såklart även sin kondition eftersom man kan träna med högre intensitet :)

Tyckte inte det blev något av den där förkylningen, men idag på spinningen fick jag lite jobbigt att andas. Det blev tungt i bröstet och lite slemmigt i halsen och så, sitter fortfarande i. Har inte behövt använda Bricanyl på jättelänge nu, men kanske är dags igen när det blir kallare och fuktigare ute, suck! Har ju troligtvis ansträngningsastma som blir värre då eller när det är en förkylning på gång.

Nu på schemat står dusch, promenix, handla några grejer, läsa och fixa lite, laga mat, sen ikväll blir det styrketräning med Jimmy :)

Ha en fin dag!

Rastlös

Slängde i mig en kopp te nyss. Tog slut på två sekunder verkligen, men skitsamma jag har gett upp det där med att försöka dricka långsamt. Misslyckas alltid ändå!

Idag blir en träningsfri dag, ska nöja mig med en ordentlig PW. Körde ju två styrkepass igår och imorgon blir det ett spinningpass och gym på kvällen så det kan nog behövas. Meeen det är ju så förbannat skönt att träna nu när jag har kommit in i det ordentligt, motivationen finns där och jag bara längtar efter att gå till gymmet. Det är så det ska vara. Sen kommer det alltid perioder när det känns lite tyngre, men det är bara att kämpa på så är man snart tillbaka!

Ikväll ska jag spendera några timmar på Intiman. Ska bli roligt, träffa lite folk och få nåt att göra! Nu är frågan vad jag ska göra för att få tiden att gå fram till dess, förutom PW.. förslag? Ååh hoppas verkligen jag lär känna lite roligt folk på utbildningen, i helgen drar det igång. Spännande :)


Nu jävlar!

Sååja, första träningspasset avklarat. Bodypump. Kändes kanon idag, men måste bli duktigare på att föra dagbok och skriva upp vikter både efter bodypump och efter gymmet. Omöjligt att komma ihåg allt i huvudet och ska man komma framåt måste man lägga på lite då och då. Nummer ett på listan nu är alltså att införskaffa en träningsdagbok :)

Blir en liten ändring i träningsschemat också, lägger till bodypump på fredag. Pratade lite med träningsinstruktören efter passet och fick lite tips och sådär. Berättade även att jag ska utbilda mig till PT nu så hon tyckte jag skulle söka till Sats rekryteringsträff som är den 19 nov. Jag är ju inte klar som PT då, men har i alla fall avklarat steg 1 så om jag ligger i kan det kanske gå ändå. Man skickar ansökan och går man vidare i första gallringen får man alltså delta på rekryteringsträffen där man får planera och genomföra ett träningspass på en annan deltagare, samtidigt som man blir bedömd av en PT från Sats. Går man vidare efter det får man delta i en tre-dagars utbildning och därefter, om man blir godkänd, blir man erbjuden en tjänst på ett av Sats träningscenter. Så nu jävlar!

Nu ska jag planera lite och samla kraft för Jimmys och mitt träningspass i gymmet ikväll :)






Träningsschema V. 42

Veckans träningsschema. Eftersom jag älskar att gå på pass, men samtidigt vill träna i gymmet med Jimmy får det helt enkelt bli dubbla pass vissa dagar. Svårt att få ihop det annars. Med ordentlig mat och vila däremellan ska det nog gå bra. Får känna efter och välja vilket av träningspassen jag vill lägga mest krut på de dagarna. Tränar aldrig samma muskler dagarna efter varandra och ser till att varva styrka och kondition ordentligt.

Måndag: CyclingPulse 55 min

Tisdag: Bodypump 55 min
Tisdag: Ben, rygg, biceps, mage (gym)

Onsdag: (PW, spinning...?)

Torsdag: Cycling 55 min
Torsdag: Bröst, triceps, axlar, mage (gym)

Fredag: Kondition (gym)

Lördag: Vila

Söndag: Hela kroppen (gym)

Förutom detta brukar jag promenera/powerwalka någon gång nästan varje dag bara för att det är så otroligt skönt.

Spinningpasset idag gick bra. Körde som sagt med pulsband så man såg sin puls på en tavla längst fram i salen hela tiden. Innan passet ställer man in maxpuls så att man ser både antal hjärtslag per minut samt procent av maxpulsen. Vi gjorde fyra toppar under passet då vi var uppe på runt 90 % eller över om man ville, däremellan pendlade vi mellan 75-85 % ungefär. Tror dock jag ska försöka räkna ut en mer exakt maxpuls. Den här är beräknad utifrån ålder och tar inte hänsyn till något annat. Kändes som att min var lite för låg. Tycker det borde känts jobbigare när vi var uppe på topparna..




Rågsiktskakor / Hålkakor

Idag bakade jag Rågsiktskakor eller Hålkakor som de också kallas, men istället formade jag dem till små thekakor typ. Mycket lättare om man bara vill ha en, så slipper brödet ligga framme och bli torrt. Utgick från receptet nedanför, men det var inget ägg i så det la jag till. Tycker brödet blir lite saftigare och fluffigare då ;)

Något som inte står i receptet, men som jag brukar göra är att jag penslar bröden med lite ljummet vatten när de kommer ut från ugnen för att undvika en hård och torr yta.

Rågsiktskakor

5 stycken
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk, vatten eller blandat
  • 1-2 msk sirap
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2-3 tsk anis, fänkål eller kummin
  • 1 ägg
  • ca 1 liter rågsikt med vetemjöl
  • ca 3 dl vetemjöl
Gör så här
Smält smöret. Tillsätt vätskan och sirapen. Värm till 37 grader (fingervärme). Vispa jästen med degspadet i en bunke. Rör ner övriga ingredienser och arbeta alltsammans till en lätthanterlig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Dela degen i fem delar. Kavla ut varje del till en rund kaka. Ta ut ett litet hål i varje kaka. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga varje kaka med en gaffel. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda kakorna i 225-250 graders ugnsvärme 12-15 minuter.

Kunde inte låta bli att leka lite också, nästa gång blir det nog hjärtan :)





Up and down

Känner mig lite negativ för tillfället, visserligen är det den tiden på månaden, men det är inte bara det.. Det är i alla fall jobbigt och tråkigt att vara såhär. Nog om det, ingen vill läsa deppiga inlägg så jag fokuserar på det positiva istället. Det positiva är att jag har en underbar pojkvän som jag är otroligt glad över att ha träffat och som jag älskar att få vakna upp tillsammans med varje dag.

Ledig idag, vilket känns skönt eftersom jag inte är på topp. Har tvättat nu på morgonen och tänkte fortsätta fixa lite här hemma. Tänkte baka lite bröd och så. Det är ju faktiskt mycket godare och dessutom mer ekonomiskt än att köpa. Det behöver inte ta så lång tid egentligen och är man effektiv och använder jästiden till att göra annat hinner man mycket. Gillar effektivitet!

Har pysslat ihop ett träningsschema för veckan och idag blir det kondition. CyclingPulse klockan halv sex. Det är alltså ett spinningpass med pulsband. Har inte testat det på sats än så det ska bli roligt. Lägger upp hela träningsschemat senare, nu måste jag sticka till ica och köpa jäst hehe!


God morgon!

Morrn morrn! Kände mig lite bättre idag än igår så fick bli en liten morgonrunda längs vattnet. Så nu kan jag åka och jobba med gott samvete! Dubbelpass idag, men de är ju inte så långa så kommer nog gå finfint. Igår var det premiär för Alfons och Trollkarlen. Lite roligt att jobba då, mycket folk och en del skådisar. Fick riva biljetter till bland annat Eva Röse och Cecilia Frode, haha. Kommer man från lilla Söderköping är det ganska roligt och ovant att helt plötsligt se kändisar var och varannan dag. Häromdagen såg jag Danny på tunnelbanan också ;)

Igår blev det middag och mys här hemma. Lax och potatisgratäng hade jag lagat och så tänkte jag överraska Jimmy med lite efterrätt så slängde ihop en blåbärspaj. Detta gjorde jag under tiden han var iväg på ett möte och självklart, får jag veta när jag ska ta fram pajen, blev de bjudna på blåbärspaj på mötet. Såå rolig blev den överraskningen..suck! Men men, han åt lite i alla fall. Kände sig väl tvungen. haha!

Förkyld

Blää kände mig inget fräsch idag när jag vaknade, snorig, ont i halsen och lite allmänt hängig. Hade bokat in mig på Bodypump 9.30 men det var bara att avboka:( Tänker att det är bättre att ta det lugnt över helgen och hoppas att jag är fit for fight på måndag igen.

Ska i alla fall jobba några timmar på teatern idag och imorgon. Jobbade igår kväll också och jag måste säga att jag trivs bra där, roligt jobb och trevliga människor. Ganska olikt jobbet på apoteket, men det är bara roligt att få testa på lite annat. Bra med lite nya erfarenheter också!

Nu ska jag nog ta mig en kopp kamomillte, ska vara bra när man är förkyld har jag hört!



Bodypump

Inga problem att gå till Liljeholmen, men det tog sin lilla stund. Slut i kroppen efter bodypumpen nu, aah älskar känslan! Tror dock att jag sträckt mig i baksidan av låret, inte lika skönt.. Har precis käkat lite kvarg och en knäcke med ägg. Fina grejer efter träning. Kommer nog somna fint ikväll :)

Måste bli bättre på att ta nya bilder..


Laddar

Hemma från jobb, på lite bättre humör nu. Behövde träffa lite folk tror jag. Kopplar av med en kopp te och samlar kraft inför kvällens träningspass. Frågan är kan man gå från Sätra till Liljeholmen? Eller det är klart man kan, men kommer jag klara det utan att virra bort mig totalt tror ni? Törs jag chansa? Är lite sugen :)


Saknad

Började med en promenad på morgonkvisten. Hittade ett nytt ställe att gå på, längs vattnet. Otroligt fint så det var mysigt, men kallt. Nästan sugen på att ta fram vinterjackan nu, men frågan är vad man ska ha på sig när det blir riktigt kallt om man har vinterjacka redan nu?! Det här är ju bara början så kanske bäst att vänta ett litet tag till.

Ska snart göra mig i ordning och bege mig mot Intiman för att jobba några timmar. Ska bli skönt att få tänka på lite annat. Har lite hemlängtan idag får jag nog erkänna. Saknar min familj, mamma, pappa, mina systrar, Idun & Mynta, mina vänner.. att överhuvudtaget få vara med folk jag känner och som känner mig. Känner mig lite ensam här emellanåt. Missförstå mig inte nu. Jag är jätteglad över att jag har Jimmy och att vi har flyttat ihop nu känns underbart, men än så länge känner jag ju inga andra. Det borde väl vara helt normalt att sakna sin familj? Speciellt när man är van att alltid ha dem nära?

Bullen saknar jag också, men han finns ju inte kvar där hemma. Måste åka och hälsa på honom snart! Ligger en ridskola precis i närheten här och när jag gick förbi och såg alla hästarna i morse blev jag väldigt ridsugen.. Vem vet, kanske kan hitta nån häst att rida och ta hand lite om här i stockholm när jag är klar med utbildningen. Nu är det ingen idé för jag kommer ha fullt upp när den drar igång.

Nä nu måste jag sätta fart. Måste packa träningsväskan också för ikväll blir det Bodypump. Jimmy är också inbokad, hoppas inte han drar sig ur. Hej så länge!














Jobb, finbesök, fotboll, träning, lillördagsmys!

Blev en intensiv start på veckan. Intensiv, men rolig! Lite jobb i måndags. Skulle testa på att vara "spotförare" till en föreställning på Intiman, men usch det va inget för mig så jag tackade sorgligt nog nej. Blev så äckligt nervös. Känner inte en människa där än och jobbet är helt nytt för mig så det blev helt enkelt lite för mycket. Förmodligen skulle jag ha fixat det om jag bara trodde lite mer på mig själv. Kanske kommer senare.

På måndagskvällen fick vi finbesök av självaste Felicia. Så henne hade vi sovandes på vår soffa och dagen efter blev det en liten sväng in till stan. Mys! Mycket behövligt att få umgås med folk man känner.

Igår kväll kom Jimmys jobbarkompisar med flickvänner hit och kollade på fotboll. Vi bjöd på tacopaj och lite annat gott. Jättetrevligt, även om jag inte är så intresserad av fotboll. Haha jag liksom tittar, men ändå inte så jag har knappt koll på vart bollen är..Men som sagt trevligt att träffa folk så det får gärna bli fler gånger :)

Annars har jag tillbringat en massa tid på gymet såklart! Har kört mycket pass, idag blev det 30 min spinning + 30 min core på förmiddagen och 55 min spinning på eftermiddagen. Sjukt skön känsla i kroppen nu!

Ska nog ta mig en kopp te snart, lite lillördagsmys :) Ha en trevlig kväll!

...

Jag måste sluta tänka "tänk om" hela tiden, men det är så svårt. Jag älskar mina föräldrar något oerhört, jag har ju världens bästa. Tanken på hur äckligt nära jag varit att förlora en av dem slår mig hela tiden och tårarna är där på två sekunder. Jag vet att jag måste göra det jag vill och jag ångrar inte en sekund att jag tagit det här steget. Det känns som jag hittat rätt äntligen. Det känns bara lite jobbigt just nu att inte kunna vara hos mina föräldrar så ofta, jag är liksom inte där och ser hur de mår och hur de har det. Om jag kunde dela på mig skulle jag inte tveka. Nu hade vi tur. Väldigt mycket tur och jag tror det fanns någon mening med det. Jag är så sjukt jävla glad över att allt ändå gick så bra som det gjorde. Måste börja släppa det där "tänk om" lite och se framåt istället. Men sånt här sätter spår och det går liksom inte att undvika att påverkas, det vore snarare konstigt om man inte gjorde det..

Typisk söndag

Söndag. Inte särskilt mycket folk och inga varor att plocka, men det är bara att stå här och se glad ut till klockan sex ikväll. Det är ju bra betalt i alla fall ;)

Det kändes bra att tíllbringa lite tid med pappa igår och skönt att se att han är så mycket bättre nu. Vi käkade lite mat, fikade och tog en liten promenad med hundarna. Inga långpromenader, mördarbackar eller ramunderbergstrappor på ett bra tag för pappsen, men kortisar går bra bara han inte håller i hundarna. Idun och Mynta är ju inte världens mest ordningssamma och lugna hundar :) Tog en långis själv med hundarna i morse, runt kanalen så de fick springa och leka av sig lite. Soligt och fint, men brr vad kallt det börjar bli.

4 och en halv timme kvar tills jag slutar, sen ska jag sätta mig på en buss mot Sthlm. Längtar lite efter Jimmy nu :)









Stel tant

Ååh vad jag älskar träningsvärk, men får nog erkänna att det är en aning jobbigt när man knappt kan böja sig eller sätta sig ner. Sjukt, känner mig som en stel tant! Det va mycket ben på bodypumpen igår och jag är ju inte den som är den så la på ordentligt med vikt, vilket känns idag. Brukar ha svårt att få träningsvärk i benen så den var efterlängtad. Tänker definitivt vara med på det passet igen. Mycket Cycling och Bodypump kommer det bli framöver, men tycker om att gymma så det ska jag också försöka klämma in. Tränar inte efter något schema nu eftersom jag nyss börjat på Sats och allt är så nytt, vill testa och känna efter lite innan jag lägger upp en ordentlig plan. Snart börjar ju utbildningen också och förhoppningsvis kommer jag lära mig massa nytt där som jag kommer ha användning för i min egen träning, ska bli så förbannat roligt! :)

Har inte berättat så mycket om jobbet på Intiman eftersom jag inte vetat så mycket om det förrän igår när jag var där första gången. Ska hur som helst jobba extra ï Foajén, mest kvällar men eftersom de även har barnföreställningar kan det bli lite dagtid också. Igår fick jag göra lite allt möjligt såsom stå i garderoben, riva biljetter, stå i baren och sälja under pausen, plocka disk osv. Det är väl ungefär så de flesta arbetspass kommer se ut. Ska dock få sköta följespot på några barnföreställningar så det ska jag lära mig på måndag. Har aldrig fixat med ljus och så förut så det blir spännande, minst sagt!

I helgen är det jobb på apo, 9-18 idag 10-18 söndag. Det är många jag skulle vilja hinna träffa egentligen, men ikväll tänker jag spendera lite tid med min kära far som kom hem från sjukhuset i måndags, äntligen!

Lättnad!

Puuh! Sitter på bussen och kan äntligen andas ut. Alla spänningar har släppt och jag känner mig hyfsat nöjd med dagens insats. Måste säga att det gick ganska bra första arbetspasset på nya jobbet. Om man bortser från ett litet missförstånd vad gäller adressen..haha! Jag hade nämligen letat upp fel teater häromdan vilket tydligen var ett vanligt misstag fick jag höra sen, men jag kom i tid ändå. Var tidig tillome:) dock innebar ju det att det va längre än jag trodde till Cityterminalen och eftersom jag bara hade en halvtimme på mig blev det att springa till tunnelbanan och sen springa för att komma till rätt buss. Trots att jag är en förvirrad småstadstjej i grund och botten tycker jag nog att jag klarat mig helt okej i storstaden hittills;) det är bara att kämpa på! Alla jag träffade på nya jobbet idag var jättesnälla och trevliga så det blir nog bra det här. Kommer ju säkert träffa nytt folk på utbildningen också. Klockan ett ska bussen vara framme så det är bara hem och sova för imorgon blir det jobb på apo klockan nio. Jippi! Kan visserligen va lite skönt med nåt gammalt och vant då och då, andas ut lite.. Nä skriver från iphonen så blir inte mycket mer nu. Ska luta mig tillbaka och lyssna på lite Adele och Kings of Leon bland annat! Ha en fin fredagkväll :)

Gråa dagar skyndar aldrig på

Nej fy tusan, idag känner jag mig allmänt deppig men kan inte sätta fingret på vad det är riktigt.. måste tagga till lite nu, ska iväg och köra Bodypump på Sats alldeles strax och klockan fem ska jag sätta foten på Intiman för första gången. Är en aning nervös, men jag hoppas det går bra. Egentligen är jag nog mest nervös för om jag ska hinna med Bussen till Norrköping när jag har jobbat klart. Slutar 22.15 och 22.45 går bussen från City-terminalen så det är snabba ryck som gäller. Bara jag inte virrar bort mig totalt ska jag nog hinna..

I helgen väntar jobb på apoteket, jag är inte ett dugg taggad. Skulle hellre åka hem för att umgås med familj och vänner. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet så att säga!

Här ser ni skorna förresten, inga superbra bilder men det får duga. Nu ska jag göra mig redo för Bodypump :)


So what, I don't shine if you don't shine

Skrev ett inlägg tidigare idag, men blogg.se började strula så gick inte att publicera. Idag blev det två träningspass. På förmiddagen 20 min crosswalk och styrka axlar, bröst och triceps på det. Kändes lite bättre idag när jag hade lite bättre koll på var saker finns. Kommer nog kännas bättre och bättre för varje gång. På eftermiddagen blev det ett pass, cycling 55 min. Mycket folk där så man svettades till max. Kändes riktigt skönt efteråt! :)

Tog en sväng in till stan. Shiiiet säger jag bara, hur ska jag lära mig hitta i denna stad?! Men jag lyckades i alla fall leta upp teatern och skolan så jag slipper virra runt bland alla gator första gången jag ska dit. Vore pinsamt att komma försent pga att jag gått vilse haha. Ååh jag behöver en privat guidning här, ingen som har bra koll på Sthlm och känner sig manad? ;) Jaja, jag ska nog känna mig hemma här också så småningom.

Imorgon blir det ett spinningpass på förmiddagen och på kvällen ska Jimmy följa med och träna i gymmet, ser fram emot lite träningssällskap :)


Tack och godnatt!

Trött som tusan, men hade lovat ett litet inlägg och det ska ni få också! Idag har jag blivit en aning fattigare, men jag har också blivit ett gymkort på sats och ett SL-kort rikare. Shit säger jag bara, kommer ta tid innan jag lär mig hitta, åka tunnelbana och sånt.. men jag lyckades i alla fall ta mig hem från gymmet, rätt på första försöket ;) Har som sagt skaffat gymkort på sats och tränat första passet där idag, lite skillnad mot sports i sörping haha.. lite nyare och fräschare och förbannat mycket mer maskiner, sen är det ju mycket mer folk än jag är van vid.. men det blir nog kanon när jag kommit in i det :) Imorgon blir det nog lite styrka på morgonen och så har jag bokat in mig på ett pass på kvällen, cycling 55 min. Ska bli roligt och se hur det är!

Var hos världens bästa storasyster i helgen och hälsade på lite, blev shopping, hundpromenade med Loppan och filmmys. Skulle inte ha nåt emot att åka dit oftare, men Sthlm-Borås är en bra lång sträcka tyvärr..

Köpte bland annat en ny vinterjacka och ett par nya skor så är utrustad för vintern. Man vet ju aldrig, det kan komma snabbt.. eller det tycker jag den gör varje år!


Nya jackan, bild på skorna kommer!


Såhär ser det ut när systrarna sjösten har lördagsmys!

Nu är det dags att sova och det är så underbart att slippa krypa ner ensam i en kall och tom säng :)

So far so good

Ojdå, såg nu att jag råkat publicera ett inlägg som inte var klart för några dagar sen.. trodde jag sparade i utkast för att fortsätta senare med det gjorde jag uppenbarligen inte..

Det har hänt en hel del senaste tiden. Har flyttat hemifrån, gått från "Sörpingsbo" till Stockholmsbo och blivit sambo med min underbara pojkvän. Och mer spännande saker väntar. På fredag ska jag jobba mitt första pass på Intima teatern och sen börjar snart utbildningen till personlig tränare.. Massvis med nya saker och det är så sjukt roligt! Lite pirrigt också förstås, men så ska det väl vara? :)

Nu har jag precis tagit ut sista plåten bullar ur ugnen, det är ju kanelbullens dag haha! Har bokat tvättstugan vid fyra så måste kila, men jag har mer att skriva så det blir ett inlägg till senare ikväll. Hej så länge! :)






RSS 2.0